Fotballklubben som akkurat har fått plass i mitt hjerte

I gamle dager, riktig gamle dager – da utestedene åpnet kl.19:00 og vi sto i kø for å komme inn fra kl.18:00 (og alle gikk hjem kl.01:00), og alle så tippekampen på vorspiel, da var det stemning foran tv-apparatene, da. Koselig, var det.  «Ding!» sa det fra skjermen når det kom scoringer, og de som hadde tippelapper jublet eller jamret, alt ettersom.

Siden har man blitt eldre og endret livssituasjon og i alle fall noen holdninger,  og utviklet seg til en sånn kvinne som programmessig hater fotballen og alt dens vesen, og freser over alle fotballsendingene som dekker ymse tv-kanaler fra vegg til vegg.

Men, -jeg savner altså denne lørdagskosen, og så har jeg vært litt misunnelig på alle jeg kjenner som faktisk fortsatt har den intakt, fordi de holder med et lag og følger med og sånn. Når det er store mesterskap merker jeg jo at jeg ikke er helt uinteressert, jeg heller, for da følger jeg med, og hyler «SKYT» fra sofakroken, og mener litt om offside og sånn.  Videre er jeg (i dag) blitt 52, og har landet på at hvis jeg har lyst til å begynne å interessere meg for fotball, så bare gjør jeg det.

Dette har ført til at en kompis som er betydelig mer enn gjennomsnittet interessert i og kunnskapsrik når det gjelder fotball (all idrett, egentlig) av meg har fått i oppgave å finne en klubb som skal bli «min» engelske fotballklubb. Kriterier: det må være et godt lag som spiller i den høyeste ‘divisjonen’, de må gjerne ha fine drakter, og minst èn norsk spiller. I går falt dommen.

Min klubb er Blackburn Rovers F.C.

Klubben har vakre drakter i blått og hvitt, bortedraktene er svarte/røde,  -og en nydelig logo; en rød rose (meget passende for hagegale meg) inni en blå sirkel hvor klubbens navn er skrevet i gult, og under – på den rød-hvite sokkelen under rundingen står det i svart skrift: «Arte et labore» . Vakkert!  Hjemmebanen vår heter Ewood park. Vi vant Premier League i 1995 og vi spiller i eliteserien nå (jeg vet ikke om det heter det, men det får gå – jeg er tross alt novise i dette her, og øver meg).  Morten Gamst Pedersen spiller i klubben min, -det ligger bilde av ham på hjemmesiden.

Neste (serie-)kamp er borte mot Everton på Goodison Park 16/8. Spennende! Nå skal jeg også fylle ut kuponger og sitte foran tv-en og se fotball og høre «ding!» og kose meg 😀

Be Sociable, Share!

23 comments to Fotballklubben som akkurat har fått plass i mitt hjerte

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

august 2008
M T O T F L S
« jul   sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer