Julicollage

Julicollage

På tide med en collage igjen. Jeg har hatt et svare strev med å klare å velge ut 25 bilder som skal være representative for ’tilstanden’ i hagen akkurat nå. Jeg har valgt å ikke ta med rosene, -rosene kan få lov til å spille litt mer primadonna en det som blir collage-blomstene til del.   Her er det en god del ettåringer, en lilje og en daglilje, en klematis og litt forskjellig annet.  Enjoy 🙂

 

0 kommentarer til «Julicollage»

 1. Fantastisk collage, det er så masse å glede seg over på denne årstiden. Endelig blomstrer alt man har gått og gledet seg til gjennom vinter og vår. Takker for titten, og takker for rettehjelp i Pelargoniumoasen min 😉

 2. Nefertiti:
  Jeg finner ikke frøposen for øyeblikket, men et kjapt søk bringer følgende forslag:
  ‘Bronzed Beauty’ eller ‘Triangle Flashback’ eller ‘Sherbet fizz’.
  Finner jeg posen får du et hint 🙂
  Elisabeth:
  Tusen takk 😀

 3. Jeg har også Touch of Red Buff, men min har litt mer oransje nyanser i seg.
  Begge er forøvrig veldig fine 🙂

 4. Jeg synes det varierer mye fra blomst til blomst – og kanskje ifht hvor de står også? Ellers synes jeg bildene av ‘Touch..’ og ‘Sherbet..’ i alle fall – ser identiske ut når jeg googler.
  Enig den er urlekker, når man går litt nær den og får med seg detaljene. 😀

 5. Har wordpress billedprogram? Det visste jeg ikke.
  Neida, jeg bruker Photoshop, FinePix Viewer (programvare som følger kameraet mitt) og Microsoft office picture manager.
  Jeg velger ut det antallet bilder jeg vil ha med, og lager deretter en ramme på det antall pixler jeg ønsker det ferdige resultatet skal ha, -i Photoshop (feks. antall pixler pr bilde x antall bilder, see?), og legger inn bakgrunnsfarge for at de små sprekkene som oppstår mellom bildene til slutt ikke skal bli så tydelige. Deretter bruker jeg verktøyet som følger kameraet mitt; FinePix Viewer, til å lage kvadrater av de utvalgte bildene. Så recizer jeg kvadratene til ønsket antall pixler, i Microsoft office picture manager. Til slutt åpner jeg de små kvadratiske i Photoshop, hvor jeg flytter dem inn i bildet jeg lagde i utgangspunktet. Når jeg er fornøyd med fordelingen av bildene samler jeg hele greia til en enhet, og voila! – jeg har collage.

  Ble dette forståelig da, tro?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *