Brunch kl.23:00

Brunch kl.23:00

Kostholdet har vært litt tilfeldig i dag, så i kveld bråbestemte jeg meg for at jeg ville lage noe skikkelig til ‘middag’. Valget falt på oppskrift på ‘Brunchbrød’, en oppskrift fra Jamie som noen hadde lagt ut på Hagegal. Jeg har ikke noe problem med å tøye grensene for brunchtid – det er tross alt ferie.

Til ett brød:

 • 1/2 kg hvetemel
 • 1 klype (alle fingertuppene mot hverandre=ganske stor klype) salt
 • 1 klype (se over) sukker
 • 1 pakke tørrgjær
 • 2,5 dl (ca.) lunkent+ vann

Elt sammen. Hev til dobbel størrelse. Slå ned deigen, -la den hvile bittelitt og kjevle ut til rektangel hvorpå du anbringer i en ‘stripe’ langsetter midten:

Fyllet:

 • 6 hardkokte egg
 • Noen skiver god spekeskinke
 • Fersk mozarella i biter/skiver
 • Soltørket tomat i biter
 • Masse basilicum
 • Masse ferskrevet parmesan

Rull deigen over fyllet, og føy sammen ‘pølsa’  til en ring. Klem deigen sammen litt så  ringen ikke går fra hverandre. Etterhev en liten halvtime under klede.  Deretter ringler du over noe ok olivenolje og drysser med rosmarin og litt parmesan. Stek nede i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. 

La ringen hvile litt før du skjærer i serveringsbiter. Salat var godt til 😀

 

0 kommentarer til «Brunch kl.23:00»

 1. Mmmm. Det der ser skikkelig godt ut. Lurer på om ikke et sånt «brunchmiddagsrullebrød» er noe jeg bør satse på en av dagene…. 😉

 2. Ehe. Jeg går ganske dårlig sammen med gjærbakst, og det begrenser seg til bollebaking en sjelden gang. Ellers er jeg ganske flink til å varme opp fra frysedisken.
  Jeg tror jeg ønsker meg en kone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *