Jeg er blitt tag'et (side 123)

Jeg er blitt tag'et (side 123)

Så gøy 😀

Sokken har tag’et meg i denne lille farsotten som går nå, hvor oppgaven lyder:

Ta den boka som ligger nærmest deg.

Her jeg sitter ved pc’en kan det være så utrolig ymse, og skulle jeg ta fram målebåndet måtte jeg nok gå i gang med en bok i serien ‘Mitt skattkammer’. Nei, jeg velger den boka som ligger nærmest meg når jeg er i senga mi, som er lesestedet for tida.  På nattbordet ligger det en «stabel» med to bøker i. Den ene er «The well-tempered garden» av Christopher Lloyd. Den andre er «Vi, de druknede» av Carsten Jensen. Førsnevnte øverst. What to do?

Slå opp på side 123. Finn femte setning. Post de neste tre setningene.

Jeg slår opp i Lloyds bok. Den åpner seg på side 123 av seg selv!

«It jars at little with repetition. After all, the rhubarbs are strikingly handsome plants too. In at sunny position, G.manicata grows only 5 ft/1.5 m tall with leaves of a 4-ft/1.2 m span, but it is probably happier in sun.»

Joda, -dette går det an å skrive litt om. Planten Lloyd skriver om her, Gunnera manicata, er en staude som trives i fuktig jord/myraktige forhold. Den får, som du ser over, ganske kolossale blad og er et skikkelig ‘striking’ element i hager hvor den trives. Jeg er ikke sikker, men mener å ha lest at den ikke er så lett å få til i Norge.

For den som er interessert i planter og haging er Lloyds bok en skikkelig godbit, til å bli opplyst, oppløftet og glad av. Han setter ord på hva haging kan være, lærer oss om planter og hva de trives med, og deler med seg av en livstid med praktisk erfaring, -og dette på en slik muntlig, uhysterisk, britisk måte at alle som leser får sitte igjen med en følelse av at joda, -dette kan jeg også få til i min egen skala.

Sakset fra forordet:

«There is room for many approaches to gardening and they give us the satisfaction of expressing ourselves. Ours, in its humble way, is an art as well as a craft. At the same time it keeps us in touch with the earth, the seasons, and with that complex of interrelated forces both animate and inanimate which we call nature. It is a humanizing occupation.»

Kunne ikke sagt det bedre selv.

Så er det neste deloppgave:

Tag 5 personer og fortell hvem som tagget deg.

Nå er det slik at jeg faktisk er litt usikker på hva dette å ‘tagge’ egentlig innebærer. Ikkedestomindre, jeg forsøker meg.  Jeg tagger Bridgehill, Mariefriis, Mokki, Moseplassen og Avil. Og, som sagt, det var Sokken som tagget meg.

 

0 kommentarer til «Jeg er blitt tag'et (side 123)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *