Vårnytelser

Vårnytelser

Vi har jobbet i hagen min, sekatøren, ‘tønna’, rødstrupen og jeg.  Tålmodigheten strekker ikke til ifht å få tatt bilde av rødstrupen, men den er der alltid når jeg graver og holder på; setter seg på trillebåra og spaden og kikker vekselvis på meg og på jorda, om det ikke skulle være en nyoppgravd godbit å hente. 


Sånn praktisk sett er jeg snart over alle bedene, og alle roser har fått vårklippen. Scilla og perleblomster er på høyden nå, og narcissene er på vei til å slå ut. Tulipanene er også på vei, og i uthusbedet – som er helt lunt og sørvendt – har en gul en med rød stripe allerede slått ut. Jeg satte masse løk i fjor (masse til meg å være, ikke tusenvis slik noen gærninger holder på), og gleder meg veldig til alt står i fullt flor!

Vårrydding i hagen

Det er så fint å gå sånn og rusle i finværet. Noen ganger er det så stille, det er akkurat som alle bilene og motorsyklene og motoriserte hanggliderne og motoriserte hageredskapen tar pause, bare for min skyld. Da er det hagen, rødstrupen, svarttrosten og jeg. Og våren. Da er det veldig godt å leve, og jeg kjenner at jeg er takknemlig for at jeg har disse mulighetene til å bruke kroppen min og til å skape noe og kjenne på dufter og se alt det vakre. Alt hjemme hos meg selv!

Jeg har laget en aprilcollage. Det er mye fint her, ikke sant? For de som er interessert i slikt kan jeg fortelle at plantene i collagen er følgende, ‘lest’ fra øverst til venstre og i vanlig leseretning: Rhododendron mucronulatum (liten frøplante – blomstrer for første gang 😀 ), perleblomst (muscarii), Crocus ‘Prins Claus’, Tulipa ‘Monsella’,  Viola odorata, Helleborus (julerose), Brunnera ‘Looking glass’ (Forglemmegeisøster), Pushkinia, Primula dentata (kuleprimula), Anemone blanda, Sanguinara canadensis (blodrot), Euphorbia, Heuchera ‘Caramel’ (Alunrot), Scilla, Heuchera ‘Lime Rickey’, Primula ‘Silver lace’.

 

0 kommentarer til «Vårnytelser»

  1. Åh, så mykje fint! Eg har tre forskjellige Heuchera, og likar dei veldig godt. Må nok ha mange stauder med når eg flyttar, ja. 🙂

    Ein raudstrupe på trillebøra? Det er som i Den hemmelige hagen det!

  2. Anne-Maries bilete var utruleg tøft, planten likna ein ukjent organisme frå verdsrommet. Når eg ser nærare på collage-biletet ditt av same blom er det i grunnen utruleg kul, men den er så enkel at den forsvinn litt mellom alle dei andre.

  3. Så utrolig mye flott du har i hagen. Jeg har for det meste ugress, dessverre.

    Tusen takk for hyggelig jubileumshilsen i bloggen min. Veldig kjekt med storinnrykk.

    Ha ei flott helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *