Vin og appelsin

Vin og appelsin

 

Italiensk vinmark
Vin er en underlig ting, som byr på spennende opplevelser. På vinsmakekvelden sist fredag ble det bl.a. servert en Mara valpolicella classico superiore ripasso 2005 fra produsenten Gerardo Cesari.
  • Ripassometoden innebærer at vinen gjennomgår en annengangs gjæring på tidligere brukte fat fra Amarone-produksjonen hvor bunnfallet ikke er fjernet. Dette tilfører litt mer alkoholstyrke, men framfor alt større kompleksitet og fylde.

Jeg synes denne vinen smaker deilig. Forestiller meg at den vil være god til grillet kjøtt. Den er saftig og passe kraftig, passe syre, gir en litt mørk/krydret følelse i munnen, som først ble helt akseptabel hos meg etter at jeg hadde smakt litt og vennet meg til. Hvorfor? Duften! En fremtredende en er lukten av appelsiner slik de er like før de blir dårlige. Skarp, litt bitter duft, som også kommer fram i smaken; appelsinen er grei nok forsåvidt, men bitter. Jeg tror jeg har landet på at duften ikke er utiltalende når jeg først har vennet meg til den.

Det er nesten ikke ende på de luktene man kan oppleve med nesa nedi et vinglass (og jeg er jammen glad jeg har sluttet å røyke).

Spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *