Appelsinsalat med zing!

Appelsinsalat med zing!

Nok et ferieminne.  Appelsinfileter med «piff», aldeles nydelig til både grillet fisk og kylling. Sikkert til mye annet også, men det er fisk og kylling jeg har forsøkt den med. I dag lagde jeg appelsinsalat etter husken, og slik jeg tror det ble gjort i Italia.

Jeg brukte 2 appelsiner (en pr.person), som jeg fjernet skallet av med en skarp kniv. Alt det hvite skal bort. Deretter skar jeg ut filetene, med en snitt langs hver «båthinne», og la dem i en skål.  Jeg klemte over noe saft fra det som var igjen etter fileteringen. Så tok jeg ca. 1 ts med tørkede chiliflak og -frø, og støtte i en morter, før jeg drysset krydderet over appelsinfiletene, og fulgte på med ca. 1/4 ts skikkelig hot chilipulver og et par omdreininger med svartpepperkvernen.  Så ringlet jeg over litt olivenolje, en knapp spiseskje, tenker jeg, og satte skåla til side.
Rett før servering drysset jeg over litt flaksalt.

Ved servering la jeg filetene på tallerkene, og brukte væsken som «saus» over kjøttet.  Noe av appelsinjuice-/olje-/krydderblandingen brukte jeg til å pensle kyllingfiletene med da jeg grillet dem.

Dette bør du prøve, det var kjempegodt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *