Tomater og annet spiselig og pent 2022

Tomater og annet spiselig og pent 2022

Jeg har sådd, det spirer og gror osv.

Gardener’s Delight ferdig plantet

19.mars sådde jeg følgende sorter:

Det spirte ganske kjapt, og jeg priklet over i individuelle potter som ble satt i drivhuset 15. april. I dag har jeg satt Russian big Roma og Teton de Venus i de store dyrkingskarene i drivhuset, tre planter pr. tønne. Det er mulig det blir en uoverkommelig jungel, men jeg føler meg litt grådig. Så satte jeg Gardener’s delight i 20 liters bøtter med undervanning og drenering. Disse skal ut i terrassetrappa når temperaturen tilsier det. Figiel (her var det kun to frø som spirte) fikk også 20 liters bøtter.

100/1000 skal i ampler, og der må jorda forberedes grundig, siden antall liter jord blir heller beskjedent sammenlignet med størrelsen på plantene. Jeg har bestilt Basket Mate fra Helenes Hageglede, og det skal blandes ned i jord-/kukompostblandingen i amplene. Så får vi håpe det gjør susen og gir nok vann og næring.

Må også notere at jeg sådde skoleagurk for et par dager siden. De har ikke spirt ennå. Planen er to planter i drivhuset, det burde holde oss i ånde med agurker langt utover høsten.

Andre ting som har spirt, både nylig og for ganske lenge siden…

  • Blomsterert. Disse har stått ute på terrassen i et par uker allerede, og er klare til planting. Vil vente med endelig planting til Basket Mate’en er her. Disse er også grådige.
  • Kruspersille og flatbladpersille. Snart klare for utplanting.
  • Kryddertagetes, Orange og gule.
  • To chiliplanter. De har stått en lang periode på garasjeloftet etter at de kom i gang langt tidligere enn jeg egentlig hadde kapasitet til, og er nå i drivhuset, med blomster!
  • Basilicum, basilicum i lange baner!

Ting jeg må huske

  • kjøpe frø til sukkererter
  • så squash
  • tigge meg en rabarbraplante

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *