Dag 5 – Et gammelt bilde

Dag 5 – Et gammelt bilde

Dette bildet har jo ikke jeg tatt. Det er såpass gammelt at på den tida fikk jeg nok ikke lov til å røre et kamera. Antakelig er bildet ca. 50 år gammelt, og den lesende damen er min mors kjære venninne, som hun fortsatt skravler med daglig. Et privilegium å ha venninner så lenge!
Stolen hun sitter i er det antakelig min far som har laget, og jeg må beundre min mors vinduskarmpryd,  – jeg husker godt det dansende fyrstikkfigurparet i svart metalltråd med trekuler til hode. Damen hadde rødt skjørt.

Jeg synes bildet er utrolig vakkert – får lyst til å male det. Ser du at motivet hadde gjort seg som maleri?  Hva tror du; olje? gouache? oljekritt?

2 kommentarer til «Dag 5 – Et gammelt bilde»

    1. Jeg lener mot gouache sjøl, ja. Vi får se, -det er den teknikken jeg har forsøkt aller minst 😯

      Nighthawks? Aha! jeg tror jeg skjønner litt hvordan du ser. Lurer på om det har noen med de litt «skitne» fargene og dempede valørene, og «tidskoloritten» (er det ikke det det heter på kunstsk?)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *