Indisk begjær

Indisk begjær

Dessverre – ingen bildebevis, du får bruke fantasien.

Altså, på BBC Lifestyle er det en indisk dame som lager indisk mat. Masse indisk mat, og det  er så jeg omtrent går ut av mitt gode skinn av bare apetitt av å se på henne. Det går jo som det går, da – man vil ha.

I går kjøpte vi et glass Tikka masala fra Patak (det finnes sikkert flere merker, men jeg tok det som så mest indisk ut) og en potte koriander siden jeg har vært sloppy med å så/plante denne urten i år (også).  Resten hadde vi i huset.

Jeg skar 2 kyllingfileter i terninger og brunet dem lett i litt solsikkeolje. Så krydret jeg med:
– en god chunk revet fersk ingefær,
-2 store fedd hvitløk som jeg også rev på mitt fantastiske rivjern. 
-2 store, røde chilier som jeg fant i fryseren og finhakket.
-et dryss malt spisskummen
-et dryss garam masala
-noen kardemommekapsler som jeg støtte i morter (husk å fjerne skallene). Jeg tok ikke all kardemommen i sammen med kjøttet, jeg sparte ca. en liten teskje.

Så helte jeg innholdet i glasset over kjøttet, og spedde med vann som jeg brukte til å riste rent glasset. Så fikk kjøtt og saus stå og putre.

Nå satte jeg på ønsket mengde basmatiris. Den trenger bare 10 min. koketid, så i mens fant jeg fram noen grønne rosiner, noen korinter og en smørklatt.
Da risen var ferdigkokt helte jeg den i en sikt så den fikk renne av seg, i mens smeltet jeg smøret i risgryta, og så puttet jeg rosinene i smøret og lot dem frese litt. Så la jeg risen tilbake i gryta og tilsatte resten av kardemommen. Vendte ris/rosiner sammen med en gaffel, la papir/lokk på gryta og lot den stå på svak varme.

Mens ris og kjøtt sto og godgjorde seg lagde jeg en frisk salat av hjertesalat, vårløk, agurk, tomat og rød løk. Så finhakket jeg en potte koriander og noen mynteblader jeg fant i hagen.

Servering. Ris med kjøtt/saus over. Dryss med rikelig med koriander og litt mynte. Hvis du har plass og tåler kaloriene kan du nyte et naanbrød til.  Vi hadde et par blingser filonebrød som er blitt en favoritt her i huset. Og en øl.

Herrejemini, så godt!

0 kommentarer til «Indisk begjær»

  1. Indisk er nam-nam, og spises mye her i huset. Kjøper stort sett ferdige glass, men hender jeg overrasker med noe eget.

    Dette skal jeg prøve. (Unntatt kointer og rosiner.) Liker ikke,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *