Lochs of Scotland

Lochs of Scotland

I forrige post spør Christine om tallerkenen jeg brukte til squashforretten min. Nei, det er ikke Old British castles, men spørsmålet ditt fikk meg til å studere min nærmere og se på baksida. Underlig, egentlig, at jeg ikke har gjort det før, tatt i betraktning at jeg har malt på porselen og egentlig alltid studerer og snur alt mulig.

Men altså – mine/våre tallerkner kommer fra svigermors lager, og de ble plassert ombord i båten siden flere av dem er kantslått. Vi har bare to som er hele, og et par av dem ble knust da båten la seg overende i krybba under en høststorm for et par år siden.
Våre forestiller lake Katrine, og diverse søk viser at det har vært laget dekketøy i brunt og rosa og blått, og med andre loch-motiver.

Rundt kanten er det et skotskrutete mønster, og innenfor der er det roser, noe jeg mener må være tistler, og så er det noen småtterier som kan være lyng, kanskje. Så ser vi lochet, med folk i rutete benklær og lange kjoler på utflukt både til lands og til vanns, og med utsikt til fjell og slott.

Så fint at du fikk meg til å ta en nærmere titt, Christine 🙂 !

0 kommentarer til «Lochs of Scotland»

  1. Det var jo dumt at det ikke var Old British castles, men det var jo bra at du fikk litt inspirasjon! 🙂
    Det som slår meg er at disse landskapsseriene er veldig like, enten de kommer fra det ene eller andre firmaet. Kanten rundt ditt service er veldig likt OBC også. Antagelig var dette veldig populært en periode – kanskje sånn fra rundt 1900? Kanskje tidligere? Jeg vet ikke når dette startet, men det er vel ganske sikkert inspirert av kineserne, de hadde jo også mange sånne motiv.
    Jeg har arvet ett teservice som også er i samme gate, med bilder av cottage’er, vindmøller og hager, det heter Colonial. Tekoppene er bittesmå, så det passer best til kaffe, og så er jeg såpass redd for det at jeg ikke bruker det så ofte.
    Tror jeg nesten må finne ut mer om det….

  2. Wedgwood har jeg også, men bare enkelte tallerkner. 🙁
    Vi har bare rester av noe som sikkert var hele servise fra slektsgården. Og det kuleste – Villeroy & B.-kanne og krystall fra 1890 – antatt bryllupsgave da oldeforeldrene giftet seg. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *