Tid for varmt strikketøy

Tid for varmt strikketøy

I går fyrte vi i ovnen for første gang i høst, og i kveld blåser det så det knaker i hushjørnene. Da faller lysten til å strikke lette og sommerlige ting (selv om jeg så klart får ferdig den grønne linjakka til neste sommer…).  Nå tror jeg at jeg vil strikke dette sjalet, som sikkert blir fint med kombinasjonen «flammegarn» mellom de lyseblå stripene.  Det gleder jeg meg til   🙂

6 kommentarer til «Tid for varmt strikketøy»

 1. Takk 🙂 Ja, tror du det, altså? Jeg føler at kontrasten mellom garnfargene er litt stor, men kanskje det retter seg når jeg får på plass rillekanten til slutt…

 2. Hei Britt Åse! Kan jeg spørre deg hvor du har funnet oppskriften til dette sjalet? Leter etter et sjal å strikke, og dette så veldig fint ut!

 3. Hei! Er registrert der, så fikk lett opp mønsteret. Det som er verre er at jeg ikke skjønner oppskriften i det hele tatt. Trodde jeg var god i engelsk, men dette var utenfor min fatteevne. Det er jo ytterst enkelt ut å strikke, men altså….
  Hvor begynner man feks?

 4. MC er garnet som er strikket »vrangriller» med, og CC er det som glattstrikkes med mellom rillene.

  Opplegg: Legg opp 5 masker med MC. Strikk to rader. Legg CC over »garnforsyningsfingeren».

  Startrader:
  1.rad (CC): 2 rette, plasser markør, kast, plasser markør, 1 rett, plasser markør, kast, plasser markør, strikk 2. Nå har du 7 masker og har plassert fire markører.
  2.rad (CC): strikk 2, flytt markør fra venstre til høyre pinne (slip marker/sm), 1 vrang, sm, strikk 1,sm,1 vrang, sm, strikk 2.

  Videre sjalstrikk
  Rad 1: MC – strikk 2, sm, kast, strikk til neste markør, kast, sm, strikk 1 (dette er midtmaska), sm, kast, strikk til siste marøkr, kast, sm, strikk 2.(4 masker økt)
  Rad 2: (MC) – strikk hele raden, sm etter hvert som du støter på dem.
  Rad 3 (CC) – strikk 2, sm, kast, strikk til neste markør, kast ,sm, strikk en, sm, kast, strikk til neste markør, kast, sm, strikk 2 (4 masker økt).
  Rad 4 (CC) – strikk 2, sm, strikk vrangt til neste marøkr, sm, strikk 1, sm, strikk vrangt til neste markør, sm, strikk 2.

  Du øker altså 4 masker på første og tredje rad, og vrangstrikker uten økning i andre og fjerde. Hvis oppskriften ikke er rettet, står det feil om økning i fjerde rad.

  Fortsett slik til du er fornøyd med størrelsen, og strikk 10 pinner rillestrikk med MC.

  Lykke til!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *