Munnen full av sommer

Munnen full av sommer

 

Jeg har husmoret igjen  🙂  Vi er så heldige å ha venner som «sitter på»  veldig mange bringebærbusker, og vi ble innkalt til selvplukk i dag.  Slikt kan man jo ikke motstå, og forresten hadde jeg kjøpt et kilo jordbær som jeg hadde tenkt å sylte også.  Nå er både plukking og sylting unnagjort, og jeg er veldig stolt av meg selv.  Tenk, tre slag hjemmelaget syltetøy på en uke!

Jeg tok knapt halve vekta av bærene i sukker.  Til bringebæra brukte jeg sukker med pektin og sitronsyre i, og tilsatte en ss pektinpulver ekstra.  Jeg er ikke så glad i tynt syltetøy.  Til jordbæra brukte jeg en halv pakke pektinpulver og en halv ts sitronsyre + litt finrevet sitronskall til det knappe kiloet med bær og ca. 400 g sukker.

Vi har stått foran brødfjøla, lett foroverlente, og spist ferskt grovbrød med lunkent jordbærsyltetøy på.  Det er sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *