Blomstrer nå

Blomstrer nå

Skjærsminen folder seg skikkelig ut i løpet av denne uka. De første greinene er allerede i gang.

Hurdalsrosa blomstrer også. Litt forsiktig i første omgang, men det blir snart full rulle der også.

Nordens drottning er i full gang.

Sympathie, som klatrer i armeringsjern på uthusveggen har flere knopper enn noen sinne. Det ser ut som trikset med å lede sideskudd horisontalt betaler seg.

Klematis Kardynal Wyszynski har åpnet den første, dypt vinrosa blomsten, og jeg er spent på om den lys rosa jeg har plantet ved siden av kommer til å komme opp i år.  Snow queen, som klatrer i syrinen har også åpnet sitt noe forsiktige ball (står for tørt), og den blå i uthuset – Lazurstern var det vel den het.

Alle Geranium blomstrer og breier seg. Jeg tror jeg har minimum 4 digre tuer hver av den kjedeligste, brunstorkenebben/G.phaeum, den som er mørk men ikke dypt mørk, og den selvkryssede, blå, som egentlig er veldig fin, men ikke når det blir overflod av den…  Det blir nok et spadeprosjekt, det der.  G. magnificum ‘Rosemoor’, som er min fineste blå, er veldig sparsom i år.  Har den et kort livsspenn, kanskje?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *