De fem fineste

De fem fineste

Jeg ser at det går en serie med blogginnlegg rundt om, hvor folk presenterer de fem fineste i hagen nå. Hilde har utfordret generelt, og siden jeg har fem fine og vel så det så slenger jeg meg med    :mrgreen: 

Det er jo valgets kval…

For eksempel er jeg hvert år like knesvak for dette “rotet” her, med Mary Rose i full sving. Hvert år synes jeg at i år er hun ekstra fin, og dette året er ikke noe unntak.

DSC_0030

Så er det denne salvien. Jeg konstaterer litt sjokkert at jeg har glemt å notere navnet, men jeg sådde den i fjor eller i forfjor, og den blomstrer for første gang i år. Jeg er skikkelig fornøyd med den. Flott tilskudd i staudebedet, både strukturmessig og med de fine grønnhvite fargene.  Gjør seg i bukett gjør den også  :D  Har du snøring på navn, så må du bare si fra.
Edit: fant den;  Salvia sclarea var turkestanica alba

DSC_0042

Den første liljen slo ut i går. Jeg husker ikke navn på denne heller, men jeg vet jeg har det et sted. Den er kjempeflott med den glødende rødfargen, og den eneste mangelen er at den ikke dufter. Jeg ble forresten for sein med giften i år også, liljene er smekkfulle med larver og skit, men jeg har nå sprøytet nå, så får man håpe det har en viss effekt.

DSC_0036

Hjelp, bare to til? 
Jeg må ha med en samplanting jeg er blitt fornøyd med. Det er det nye bedet, ved Hjertetreet, hvor rosebedet var tidligere. Her kommer endelig den gule revebjellen fra Magnolia (tror jeg) til sin rett, og er vakker sammen med salvien og bronsebladet. Det blir sikkert ikke så verst når Liatris begynner å blomstre heller, men det hadde kanskje vært en komposisjonsmessig fordel om sistnevnte var hvit i stedet for rosa- Pytt, det er rosa jeg har.

DSC_0033

Jeg avslutter med en rose. Jeg flyttet jo alle rosene mine i vår, og skiltene har selvsagt gått fløyten i prosessen, –skulle bare mangle. Kan dette muligens være Gertrude Jekyll, tror du? Den andre ensfargede rosa jeg har fra rosebedet er Coupe d´Hébé, og den har vel litt mer koppformede blomster enn denne, har den ikke?

DSC_0028

Sånn, det var mine fem.
Hagen står på sitt mest intense nå, og det er vanskelig å holde tritt med alt som “bør” skjæres ned og lukes og flyttes (!) og så videre.  Vi hadde en økt i kveld, min kjære og jeg, og det hjalp litt.  Skogsbedet må jeg gå løs på med dødsforakt når ferien begynner og jeg har hele dager til disposisjon.

I drivhuset står nå daglig tomatplukking på programmet, og jeg ser at squashplantene som huserer i en av de nye karmene med superjord på kjøkkenterrassen straks kommer til å blomstre.  Det skal bli deilig salater i løpet av sommeren  😀

0 kommentarer til «De fem fineste»

  1. Så fine! Tror du har rett mht rosen, dvs hvis det er disse to det står mellom, så er det nok Gertrude.
    Jeg har det også sånn på denne tiden av året, så snart jeg snur meg har ugraset der jeg akkurat lukte vokst meterhøyt. I år er det i det minste vær til å være ute og forsøke å gjøre noe med det. Har avfunnet meg med at jeg aldri får noen pertentlig hage.

  2. Ja det var fem fine det, og det beste er at nå har jeg sett hagen din i vireligheten så da klarer jeg å se det for meg:)

  3. Takk skal dere ha 😀
    Hva synes dere om salvien? Den er virkelig lekker, synes jeg, og jeg har heldigvis mange, så den pryder nesten alle bed her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *