En vakker en

En vakker en

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1khUv74ETHs]

 

The Coventry Carol  er en gammel julesang. Den ble skrevet, og først oppført på 15-hundretallet i Coventry som del av et mysteriespill kalt “The Pageant of the Shearmen and Tailors”, som fremstilte julefortellingen fra kapittel to i Matteusevangeliet.  Sangen refererer til massakren på de uskyldige små, hvor Herodes beordret at alle guttebarn i Betlehem under to år skulle drepes, og teksten til denne nydelige sangen representerer en mors klagesang for sitt dødsdømte barn. Dette er den eneste sangen som har overlevd fra mysteriespillet. 

Den eldste kjente teksten ble nedskrevet av Robert Croo i 1534, og den eldste kjente trykket av melodien daterer seg fra 1591. Man er for øvrig temmelig usikker på hvor korrekt teksten man bruker nå er, siden manuskriptet er så medtatt.

En av leserne hos Glamourbibliotekaren etterlyste en oppskrift på hvordan hun skal kunne synge denne uten  å gråte. Jeg må si jeg forstår henne  🙂

One thought on “En vakker en

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *