Toppsøk

Toppsøk

Det er høst og stunder mot jul, det framgår klart og tydelig av en del av topp søkeord som har gitt treff her hos meg.

Grønn blomkål brokkoli suppe:
Den grønne “blomkålen” heter Romano. Voksemåten er fascinerende,  jeg mener å huske at dette er fraktaler, og skulle det vise seg at jeg husker feil, så får vi sikkert beskjed om det av folk som har greie på slikt. Sikkert er det i alle fall at den er utrolig pen, denne grønnsaken, og at den smaker kjempegodt, både i rå og dampet tilstand, og så er den særlig rik på vitamin K, som er viktig for blodets evne til å koagulere.

Jeg vet ikke helt om jeg ville brukt denne i min vanlige suppe sammen med blomkål og brokkoli, siden det innebærer veldig mye mosing, og Romano ville jeg helst beholdt intakt til den skulle inn i munnen, så da måtte det bli deilig, varm høstsuppe av blomkål og brokkoli, med romanobuketter i.

Julepynt:
DSCF3561

Ja, det er like før, men litt tidlig ennå, synes jeg. Kanskje du skal på førjulstur til Krakow i Polen, og har truffet på min beretning fra januar i år?  I Krakow kan du i alle fall få tak i den mest utspekulerte julepynt i det tynneste, tynneste glass, og julemarkedet der skal etter sigende være fantastisk. De hadde julepynten ute i begynnelsen av januar også.

Don Quijote:
Jo, den leser jeg for tida. Jeg hadde i grunnen bange anelser om tungt stoff og oppstyltet språk, men anelsene er blitt gjort til skamme. Veldig underholdende roman, til dels hylende morsom, så den anbefaler jeg selv om jeg ikke har lest så voldsomt mange sider ennå.

Rådyrlår:
Nam, dette er jo absolutt et sesong-ord, men dette er likevel ett av de søkeordene som forekommer hyppigst på bloggen min året rundt. Jeg håper og tror at posten fra februar i fjor, hvor jeg gikk heftig til verks og jobbet med en meny i et par dager, har vært til hjelp og inspirasjon for de som har truffet på den.

Hva koster zucchero parfymer:33913
Ett av søkeordene som omhandler parfyme, og ofte handler det om pris. Nå er det jo som sagt i nærheten av jul snart, og det er kanskje noen som planlegger gaver til andre  og/eller seg selv?  Hvis søkerne med “zucchero” her mener Profumums duft “Aqua e zuccero”, så kan jeg opplyse at den, hvis euroen har holdt seg omtrent stabil det siste halvåret, koster anslagsvis 1600 kr  Dyrt, men deilig.
Bildet er av min “Dulcis in fundo”, men forskjellen er neppe så stor.

Laksefilet:
Også et populært, matrelatert søkeord. Har du lyst på laksefilet kan jeg jo friste med denne, eller denne som strengt tatt er ørret, men pyttpytt, eller denne – som strengt tatt er en überlekker sjø-ørret, og var vidunderlig.  Lettvinn, sunn og nydelig mat. Noe å tenke på innimellom alt det salte og feite kjøttet vi snart skal stue i oss.

0 kommentarer til «Toppsøk»

  1. Romanescoen deler du som du sier i buketter, forveller lett og har som pynt i en glatt suppe av blomkål og brokkoli. Kalt «grantoppsuppe» av kokken – Husets Herre.

  2. Leste Don Quijote da jeg var langtidssykemeldt for noen år siden. Det er som du sier, en meget underholdende roman. Og et must å ha lest egentlig, siden den stadig blir henvist til i annen litteratur. Er glad jeg fikk gjort det, men den er jo litt av en murstein, da, med sine over 800 sider.

    Når det gjelder parfyme, som jeg ikke har brukt på mange år pga min allergiske mann, kan nevnes at jeg omsider har funnet en aldeles deilig duft SOM HAN TÅLER!! Så nå dufter jeg også godt… :-D. Den heter noe spansk, Christina Aguilera. Se den her:
    http://nelly.com/productInfo.asp?qProductId=663002&qProductColorId=108&qNavigation=brands&qNavigationBrand=663&qNavigationClass=&qNavigationGroup=&qBrand=663&qClass=&qGroup=&qStyle=&qSize=&qPage=1&scrollBarSelectedIndex=&qFilterType=0&qSizeGroup=&qvirtualClass=&language_id=3&gender=1&qSiteId=1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *