Virus med "attitude"?

Virus med "attitude"?

“Frykter 60 drept av influensa”  melder ABCnyheter.

Det er jo selvsagt ille, men jeg henger meg jo opp i språk som kjent.

Er det bare meg, eller er dette – “drept av” – en litt rar ordbruk?

Jeg har ikke grammatikkunnskaper som strekker skikkelig til for å beskrive hva jeg mener, men jeg ser liksom for meg influensaen gå til angrep med balltre eller pistol eller noe. Altså at influensaen skal være en slags skapning med en vilje.  

Ville ikke “Frykter at 60 vil dø i influensautbrudd” vært bedre?

0 kommentarer til «Virus med "attitude"?»

  1. Definitivt! Men på den annen side…..hadde det ikke vært så mye dårlig språk og gramatikk i pressen, hadde vi hatt et tema mindre å ergre oss over (og le av)……:-)

  2. Hehe 🙂
    Jeg ergrer meg faktisk ikke så veldig i akkurat dette tilfellet, jeg ble vel mer «i stuss».
    Charlotte, du har nok rett i at ordvalg gjøres for å skape mer sensasjonsfølelse og dermed interesse. For øvrig finnes vel snart ikke store nok ord til virkelig å få sagt fra den dagen det virkelig bryter ut noe farlig noe. Ulv! Ulv! …

  3. Frykter 60 er døde av influensa – er vel et bedre uttrykk.
    Og de ER jo faktisk døde, sannsynligvis av denne influensaen, så her er det nok grunn til å sperre øynene opp ja. Jeg følger i alle fall godt med på folkehelsa sine sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *