Blodet pumpes opp og renner ut

Blodet pumpes opp og renner ut

Dette hørtes vel kanskje litt fælt ut, i alle fall for folk med litt blod-fobi og livlig forestillingsevne? Bare rolig, det dreier seg her om et lite tre. Acer palmatum atropurpureum, for å være presis. En ‘blodlønn’, altså. Fargeforløpet for dette treet er artig, synes jeg. Om våren kommer tynne, blanke, vinrøde blader til syne, som folder seg ut og er ganske klart røde til å begynne med.  Så blir de mørkere og mørkere, før ‘blodet’ renner ut igjen – det begynner på denne tida. Da forsvinner den dype fargen, og etterlater mye grønt, men også orange. Det varierer litt fra år til år hvor mye orange det blir. Til slutt felles blader som er høstorange og vårgrønne.  Det er en glede å ha dette treet i hagen.  Jeg har to andre Acere som er i ungdomstida ennå, -det skal bli morsomt å se hvordan de utvikler seg.

0 kommentarer til «Blodet pumpes opp og renner ut»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *