Acqua delle Langhe; Cannubi

Acqua delle Langhe; Cannubi

AdL Cannubi

 

Jeg fortsetter min lille presentasjon av Acqua delle Langhes dufter, og i dag er vi kommet til duften Cannubi, som kommer i konsentrasjonen eau de parfum i følge etiketten, og hører til gruppen sitrus. Huset selv klassifiserer denne som et typisk herreduft, men denslags bryr vi oss jo i utgangspunktet ikke så veldig om, gjør vi vel?

 

Toppnoter:
appelsin, sitron, grapefrukt, kardemomme, petit-grain.

Hjertenoter:
lilje (Fragrantica sier liljekonvall), rose, rosmarin og jasmin 

Bunnoter:
jord, rosetre, tremose, vetiver og benzoin. 

På min hud starter den med frisk og kraftig sitrus som seg hør og bør – men uten at noen av de enkelte sitrusnotene skinner sterkest – det er »sitrus», og jeg får deretter ganske raskt en tydelig opplevelse av blyantskrell og litt plastilina.   Så, etter ganske kort tid, en rund, varm miks av blomster. Rosen skinner tydelig gjennom, men ikke på en rose-overveldende måte, og jeg kan – hvis jeg konsentrerer meg, kjenne rosmarinen som en litt »oppstrammende» og krydret komponent i komposisjonen.  Videre utvikling er avgjort treaktig, og på et vis veldig frisk selv om blomstene følger med hele veien.  Benzoin gir ofte en vaniljenote, og jeg aner litt av den. Ellers tenker jeg at vetiver bidrar til å beholde friskheten.  Totalinntrykket er:  behagelig.  Jeg tror jeg vil bruke det gode norske uttrykket »well blended» om denne.

Duftsløret (sillage) er middels, vil jeg si, og den sitter bra på huden. I skrivende stund har jeg ikke hatt den på i mer enn en times tid, så jeg vet foreløpig ikke mer om utviklingen enn det, men den er fortsatt såpass kraftig, at jeg vil tippe på bra varighet.  Oppdaterer hvis det viser seg at jeg tar feil. Edt: jeg tok ikke feil, – jeg vil anslå 6 timer + på min hud.

Det er mye mulig at denne er »mannlig», og jeg har ikke store vansker med å mane fram nydusjet kar med vått hår og nystrøket skjorte (lys blå- og hvitstripet av en eller annen grunn), men den kan fint brukes av kvinner også, selvsagt.

Siri Brodersen har tatt inn noen av duftene fra AdL, men Cannubi er ikke med i hennes sortiment. Prøver kan bestilles hos First in Fragrance.

(bilde lånt hos Fragrantica)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *