Acqua delle Langhe; Arborina

Acqua delle Langhe; Arborina

adl arborina

Arborina er en duft med florale, tre- og musknoter.  Den er en edp, og hører med i sitrusgruppen til Acqua delle Langhe, sammen med Canubi og Villero, som jeg skal komme til seinere.

Toppnoter
Sitron, grapefrukt, bergamott, petitgrain og kardemomme

Hjertenoter
Iris (blomst), jasmin og cedertre

Bunnoter
Rosetre, iris (blomst) og musk

Åpningen er kraftig sitrus, grønn og sitronfrisk, og så sterk at jeg nesten vil bruke uttrykket »boozy».  Det ligger en anelse Jif-aktig musk og lurer i bakgrunnen en liten stund, før kardemommen blander seg inn og gir en litt annen, skal vi si mykere og gjenkjennelig som plastilina-/blyantskrellaktig, karakter til den fortsatt ganske skarpe komposisjonen.

Etter hvert blander irisblomsten og jasmin seg inn, og derfra til den gir seg er det stort sett pudrete iris og en roseaktig »blomst» jeg kjenner, og noe hostesaftlignende helt i bakgrunnen. Treverket slipper i liten grad til med min hudkjemi, og duften er hverken lett og frisk eller har en dybde og definisjon som min luktesans/hjerne får tak i, men den er ganske innsmigrende og ikke ubehagelig på noe vis.

Jeg må ta et lite forbehold her, og det er cedertre, som noen ganger dreper dufter for meg. Huden min setter ofte ikke pris på cedertre.  På folk med annen hudkjemi enn min kan det være den lukter himmelsk, men dette er ikke den største personligheten Avetta har skapt, det tør jeg påstå.  Varigheten er slett ikke verst – jeg vil anslå ca 6 timer på min hud.

Litt informasjon om huset Acqua delle Langhe finner du i den første omtalen av duftene derfra.  Bildet er lånt fra Fragrantica.

Arborina kan kjøpes i Norge hos Siri Brodersen.

(bilde lånt hos Fragrantica)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *