Acqua delle Langhe; Villero

Acqua delle Langhe; Villero

AdL Villero

Villero er den tredje av sitrusduftene til AdL, er en edp,  og beskrives av huset som en »eksplosjon av middelhavets friskhet».

Toppnoter
appelsin, sitron, petit-grain, bergamot, lavendel, kardemomme

Hjertenoter
lilje, rose, rosmarin, jasmine

Bunnoter
»rose wood», tremose, grapefrukt, hvit musk, vetiver

Villero åpner med kraftig sitrus. Det er lett å identifisere friskpresset appelsin og tydelig sitron/skall. Bergamott og lavendel blander seg raskt inn i selskapet, og gir en litt mer »støvete» eller »pudret» karakter.  De første 3-5 minuttene er virkelig det de engelsktalende kaller »mouth watering». Jeg oppfatter ikke den »grønne» bitterheten som petit-grain ofte bidrar med.  Hvis jeg skal assosiere til noe, må det være duftene som svevet omkring oss da vi var i Thailand, hvor det var var sitrus- og blomsterinnslag over alt; frisk, rent, oppløftende, eller følelsen man får når man skjærer opp sitrusfrukter.  Jeg må gi AdL rett i eksplosjon-påstanden på dette stadiet.

Åpningsnotene glir sømløst over i hjertenotene, hvor blomstene og rosmarinen synes svært godt integrert med hverandre, og til sammen gir dette samme rene, friske, og nå langt mer roligere inntrykket – med langt mer sødme.  Kardemommen er i denne komposisjonen holdt lengre bak i duftbildet, så den noe påtrengende plastilina/blyantskrell-noten som ligger langt framme og forstyrrer i flere av de andre (Cannubi og Arborina) duftene fra AdL, uteblir heldigvis her.  Ikke for det – noen bare elsker plastilina og blyantskrell – så det kommer an på nesen som snuser, dette her.

Etterhvert som vi går over i bunnotene får duften et mer treaktig preg, og blir varmere i karakter.  Den rene friskheten beholdes helt ut, men lavendel og musk utgjør til sammen kanskje litt for mye mykhet?  Jeg merker uansett tendenser til at nesa klistres til håndleddet – alltid et godt tegn.

Varigheten på min hud synes å være ganske kort.  Det kan ha noe med den kraftige åpningen å gjøre, som lett gir en forventning om ooomph! i fortsettelsen også, eller med min hudkjemi.  Verd å prøve, for sitrus- og blomsterelskerne.

Oppdatering 5-6 timer seinere: nydelig drydown. Minner om duften av min bestemors treskap, som jeg alltid snuste på da jeg var liten, sikkert tillagt minnet om duften av rosene hennes.

Denne er å få i Norge hos Siri Brodersen

adL Villero sitrus

(bilder lånt hos Fragrantica)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *