Smart tomatplanting funker

Smart tomatplanting funker

 

Du husker kanskje at jeg lurte på om – eller håpet at min nye metode for tomatplanting ville ha noe for seg.  Nå har vi en slags fasit, hvis ikke en eller annen drivhuskatastrofe skulle inntreffe, da.  Det funker! Over ser du resultatet av et par dagers plukking av ‘Tidlig rød’ (som står i drivhuset), og ‘Gardener’s delight’ (som står på trappa).  De to sortene ‘Black Russian’ og «Gresk bifftomat» (frø fra tomat min kjære søster tok med til meg fra Hellas) har flere klaser hver med, etter hvert, digre tomater, på mer enn livlige planter.

Gresk bifftomat

 

'Black Russian'

 

– og jeg mener, SE den basilicumen, da!  Det er tydeligvis optimale forhold for de fire plantene jeg har satt mellom tomatplantene. De har jevn og rikelig tilgang på lunkent vann tilsatt rød Superba og kalksalpeter, og jeg har min fulle hyre med å få brukt like fort som plantene bærer.  En herlig følelse, dette, å kunne hente digre buketter med basilicum akkurat når det passer meg   😀

 

Konklusjonen er altså at denne måten anbefales.  Jeg vanner en gang i uka. Da får hver plantetønne ca. 25-30 liter gjødselvann, og så er det nok igjen i vann-og-gjødseltønna som holder 100 liter, til at utetomatene og spanna med chiliplanter kan få sitt.  Deretter fyller jeg på nye 100 liter vann i tønna, og når jeg skal vanne/gjødsle neste gang, fyller jeg 1 liter konsentrat av rød Superba og 8 dl. konsentrat av kalksalpeter i vannet før jeg vanner/gjødsler plantene igjen.  Jeg bruker en trakt jeg fant på Clas Ohlson (jeg har fjernet silen inni), som jeg setter i vanningsrøret, og så er det bare å dyppe 10-literskanna i tønna og tømme i vei.

2 kommentarer til «Smart tomatplanting funker»

  1. Basilikum og tomat! <3 Håper du får tid til å sette deg ned en sommerkveld og spise caprese med hjemmedyrka ingredienser, jeg kan i alle fall tenke meg at det er livsnytelse på sitt beste. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *