Tomatsuppe med paprika og basilicum

Tomatsuppe med paprika og basilicum

Det er sesong for tomat og basilicum, så her kommer enda en post som omhandler disse underdeilige råvarene.  Jeg fant oppskrift på tomatsuppe hos Gordon Ramsay, i heftet som fulgte med stavmikseren min (Bamix).

Jeg brukte:

 • 700 g tomater
 • 1 stor, rød paprika
 • 1 fedd hvitløk
 • 20 store basilicumblader
 • olivenolje
 • salt og pepper
 • 4-5 dl vann
 • 2 halvstore poteter
 • 1 stor ts tomatpure
 • litt chilipasta
 • balsamicoeddik

Jeg begynte med å dele tomatene opp i biter, og brydde meg ikke med flåing og sånt pirk. Jeg la tomatene ut over i ildfast form med paprikaen i biter innimellom. Så kjørte jeg basilicum og hvitløk + litt olje i den lille ‘mølla’ som følger med stavmikseren. Den «pastaen» jeg fikk da la jeg ut over tomatene.  Deretter noen tak med pepperkvernen og et par klyper maldonsalt, før jeg ringlet over olivenolje og satte i ovnen på 190 grader i halvannen time.

Da det gjensto en knapp halvtime av tomattiden kokte jeg opp vannet, saltet det forsiktig, skrelte potetene, skar dem i småbiter og kokte dem i 10-15 min.  Så tok jeg tomatene og paprikaen ut av ovnen, og skrapte alt sammen nedi til poteter og  vann. Så tilsatte jeg tomatpure, chilipasta og balsamico, og kjørte suppa glatt med stavmikser (C-kniven). Ferdig!   Dette ble en skikkelig smaksbombe, og det ble mer enn jeg trodde. Det var nok til fire slike porsjoner som du ser på bildet over.

Anbefales, dette smakte virkelig skikkelig godt  😀

3 kommentarer til «Tomatsuppe med paprika og basilicum»

 1. Yum! Dette ser knallgodt ut. Jeg har lenge tenkt å teste hjemmelaget tomatsuppe, men har ikke kommet i siget. Denne oppskriften ble jeg veldig fristet til å prøve – takk for at du deler.
  Pludrehanneklem

  1. Det er absolutt grunn til å bli fristet av denne, ja 🙂 Det tar jo tid med tomatene i ovnen, men det klarer man jo fint sånn en gang i mellom. Dessuten tror jeg kanskje at man kan oppnå noe i nærheten ved å bruke disse cherrytomatene på boks, som jeg tror er ‘roasted’ før nedlegging. Jeg akter i alle fall å prøve det en dag jeg ikke har tomater av egen avling å kose meg med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *