Frokostblanding fra eget kjøkken – i to omganger

Frokostblanding fra eget kjøkken – i to omganger

 

Jeg fant oppskrift på en ganske fristende frokostblanding i D2 for et par uker siden, og tenkte jeg skulle prøve meg.  Nå har jeg laget to batcher, en vellykket, som du ser bilde av over, og en mislykket, som ble brent og vond.  Jeg tenkte jeg skulle dele erfaringer i tilfelle du heller ikke har gjort  sånt før og får lyst til å prøve deg. Fint å unngå å sløse med råvarene, ikke sant?  Jeg har testet blandingen både på youghurt og på havregrøt med litt melk, og begge deler var skikkelig godt. Nå  tror jeg at jeg kommer til å lage mer frokostblanding selv, og kjøpe mindre. Det er veldig greit å ha kontroll på hva som er i det man spiser!  Nå er det jo litt sukker her, men når man – som meg – bruker 2 ts på youghurten til frokost, så blir jo daglig mengde ikke så voldsom likevel.

Lærepenger:
1)  Tørket frukt tas i etter at blandingen har gjort seg ferdig i ovnen.
2)  Bærene i kirsebærkompotten tas med fordel ut, – de er sårbare for å bli brent.
3) Det er viktig å røre rundt underveis, hvert 15. minutt for eksempel.
4)  Blandingen er ferdig etter 45 min på 150 grader, selv om den kan kjennes litt myk ut når du rører i den i ovnen. Den blir sprø når den kjøles ned.

Ingredienser:

225 g havregryn
190 g mandler (hakkes grovt)
60   g solsikkefrø
1 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts salt
90 g kirsebærkompott
90 g sirup
1 ss solsikkeolje

Sett stekeovnen på 150 grader, og gjør klar en langpanne med bakepapir på.

Vei opp og bland det tørre i en bolle. Vei opp det våte i egen bolle (begynn med kompotten, så har du anledning til å plukke ut bærene). Miks sammen.

-og bre ut over bakepapir i langpanne i et jevnt, luftig lag.

Sett brettet inn i stekeovnen. Hvert 15. minutt rører du rundt i massen og fordeler den jevnt og luftig igjen.  Når det gjenstår 15 min av steketiden drysser du en håndfull med sesamfrø og gresskarkjerner over blandingen, så får de litt varmebehandling, men ikke så de kremeres (slik jeg gjorde første gang).

Etter 45 min tar du brettet ut av ovnen, og setter til kjøling. Ta en god neve med tørket aprikos, hakk dem opp, og bland nedi.

Avkjøl helt, og hell over på glass.

Du kan selvsagt velge fritt og uhemmet hva slags frø, nøtter og frukt du ønsker i din frokostblanding. Dette er bare for forslag å regne. I alle fall er det godt og enkelt. Om det i tillegg er billig har jeg ikke regnet på, men det kan da umulig være dyrere enn de ferdige frokostblandingene man får kjøpt i butikken  🙂

2 kommentarer til «Frokostblanding fra eget kjøkken – i to omganger»

    1. Å, så hyggelig at du synes det, Gerd! Nå ble jeg glad, og du er selvsagt hjertelig velkommen inn på Hytta 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *