En skikkelig vårdag!

En skikkelig vårdag!

Jeg våknet boblende av energi i dag, og da jeg kikket ut vinduet skjønte jeg at dagen måtte brukes til noe. Nemlig noe hagerelatert. Derfor hoppet jeg i arbeidstøy etter frokosten, og kan nå oppsummere at jeg har fått unna opptil flere hageoppgaver, og føler meg ajour.  Noen blomsterbilder er det også blitt 🙂

Bilde av de gule krokusene må med hvert år. Tradisjon er tradisjon, og de er våren i egen høye person!

 

Tysbasten er akkurat kommet i gang, og jeg kjenner duften tydelig når jeg stikker nesa borti.

I tunbedet står de samtidig sarte og sterke Klosterklokkene, og lager seg stadig mer omfangsrik tue. De gjør seg godt mot de marmorerte bladene på planten i bakgrunnen, synes jeg.

Nede i trappebedet står Cyclamen coum og stråler med den flotte fargen sin. Jeg har vist dem før, men det får ikke hjelpe. Det at jeg har disse gjør meg rett og slett godt, gammeldags lykkelig  🙂

Så var det drivhuset. Der har jeg feid og tømt, dusjet veggene innvendig med vann tilsatt grønnsåpe og klorin, skurt over med oppvaskbørste, og spylt grundig. Så har jeg kastet gamle plastbeholdere som var gått i stykker, så jeg nå har hele og ordentlige forhold for oppbevaring av alle de ting og tang man må ha rundt seg i et drivhus. Diverse bruksting er vasket og spylt, før jeg satte ting på plass igjen, satte takluka på gløtt og satte i gang vifteovnen for å tørke.  Da det var gjort såldet jeg såjord og sådde litt  😀

Se, så ryddig og prydelig.

Se her – mulighetenes hus!  Hurra!!

Jeg nevnte visst ikke at jeg fikk tid til en skikkelig sjau i potteskuret også. Kastet masse ræl, bl.a. en full sekk med avdankede (forsåvidt fullt brukbare) plastpotter i ymse størrelser. Jeg gidder ikke vaske på dem flere ganger, så derfor kastet jeg.  Hagevenner i omegnen kan komme og hente sekken om de vil.  Det er ennå et par uker til plasthentingsdag… Vel, så ryddet jeg i skuret også, slik at jeg nå kan skryte av at jeg har oversikt. Tenk det!

2 kommentarer til «En skikkelig vårdag!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *