En ganske kompromissløs «kagedåse»

En ganske kompromissløs «kagedåse»

Jeg har flere ganger gjort deg oppmerksom på Sif (Sifoladen), en dansk ung dame som er mer enn gjennomsnittlig interessert i matlaging, gjerne skikkelig gamle (middelalder) oppskrifter, og som dessuten har en særlig hang til å bake (og spise) kaker. Bloggen hennes er både interessant og hysterisk morsom, og kan leses med stort utbytte enten man er interessert i matlaging eller ei. Hun gav ut en «Kagebog» i fjor, eller var det året før, og den kjøpte jeg. Nå er hun kommet ut med en til, som jeg også har skaffet meg, som du ser omslaget til ovenfor, og nedenfor ser du et lite utdrag av forordet. Jeg gir meg ende over av sånt som: «Det var nemlig ikke ualminnelligt, at der blev serveret 4 lagkager + tærter og kringle, og folk havde brug for en mindre pause mellem serveringerne. I disse pauser spiste vi små vandbakkelser med flødecreme.» 😀

Sif skriver om råvarer og kakebaking så lattertårene triller, det er nå så, men i tillegg skriver hun så utrolig bra pedagogisk! Hun beskriver hvordan prosessen med å lage vannbakkelsrøre foregår, slik at man skjønner det – hun er god på å forklare slike ting som mest av alt handler om håndlag og erfaring. Du vet -«tilsett mel til passe deig» – denslags. Og så er hun temmelig streng på at råvarene må holde mål, og at margarin er en vederstyggelighet som ikke må forekomme i kakebaking – noe jeg må si meg hjertens enig med henne i;

Oppskriftene er, så vidt jeg kan se, skikkelig gjennomarbeidet, og siden hun er litt «on a mission from God» for å få oss til å bake flere kaker, forklarer og beskriver hun som sagt de fleste prosesser så en nybegynner kan forstå det. Hun byr på basisoppskrifter på kakebunner og kremer, og demonstrerer hvordan man kan variere med tilsettinger. Ingen bilder, men her er det slettes ikke vanskelig å se ting for seg. Hun trøster og truer ifht ting som kan gå galt og hvor galt det kan gå om man ikke gjør som hun anbefaler – eller kanskje ikke likevel 😆 Og hun krydrer med anekdoter og bemerkninger så jeg hikker av latter. Kort sagt; -denne anbefaler jeg. Om ikke annet, som for morsom nattbordlektyre. Man legger i alle fall ikke på seg av bare å lese den – nesten…..

Bøkene kan kjøpes her: http://www.tinna.dk/boger.html

2 kommentarer til «En ganske kompromissløs «kagedåse»»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *