Breiflabb på grillen

Breiflabb på grillen

Breflabbogskinke

Min uvurderlige svigerfar forærte oss i går en nyfisket breiflabb. En så stor en at vi hadde rikelig med middag til fire.  Min kjære hadde jobben med å fjerne skinn og bein, slik at jeg kunne konsentrere meg om å tilberede de lekre filetene.  Jeg fant et serveringsforslag på nettet og gjorde slik:

Tørket filetene og kvernet over svart pepper. Så la jeg spekeskinkeskiver ut over fjøla i et slags taksteinmønster, stort nok til å dekke hele fileten. Så la jeg fileten på skinken, brettet skinken rundt og festet med tannpirkere (de uten smak!). Jeg hadde de små skinkeskivene og vil anbefale at du finner skinke i lengre strimler (feks Parmaskinke), det gjør det nok mindre pirkete.  Så penslet jeg fiske- og skinkepakkene med olivenolje, og grillet i ca.8 min på hver side  i middels varm grill med lokket på.

DSC_0037

Som tilbehør hadde vi smørdampet ny kål og båndpasta som vi kjøpte fersk. 
Et kålholde på ca. en halv kilo, skjæres i småbiter og legges i gryte med 1 dl. vann, 100 g smør, 2 ss.hakket frisk estragon eller 1 knapp ss tørket, et par ss. friskpresset sitron, salt og pepper. Dampes under lokk til kålen begynner å bli myk. Det tok vel ca. 15 min. fra vi satte på gryta, tenker jeg.

DSC_0038

Det smakte nydelig med en passe halvtørr vin til. Det kan gjerne være en vin med litt syre til sånn mat, med den salte skinka og kompakte fisken.

0 kommentarer til «Breiflabb på grillen»

  1. Grusom lesning for ei som sitter fast på jobb. Med matpakke 🙁

    (tarmtottene skriker etter noe lekkert)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *