Men, har fått gjort no’

Men, har fått gjort no’

Det har vært en meget rolig dag her på bruket, formedelst lun terrasseaften m/vin hos venner i går, og så var både min kjære og jeg aldeles skravlesjuke da vi kom hjem, så det ble seint/tidlig.

Været har vært helt fantastisk i dag igjen. På det meste registrerte jeg 23 grader i skyggen.  Noen skyflak har kommet og gått, og jeg har sittet i godstolen på terrassen iført bikini og solfaktor “masse”, og gjort ferdig strikkeprosjektet mitt.  På tross av solfaktor masse kan jeg nå røpe at jeg har rosa legger.  På tampen av ettermiddagen tok jeg en liten runde for å rydde etter meg i hagen (du vet, –en hakke der og en spade der osv), og da fikk jeg sannelig luket en god del med det samme jeg var i gang.

Geranium phaeum-ene er i gang, ser jeg – her ser du ‘Rose madder’, GerPhaeumRosa og så er det den selvkryssede blandingen av ‘Album’ og den vanlige, mørkke., den blå med lekre tegninger;

GerPhselvs_detalj

Den syrinrosalilla maculatum-en, ‘Vickie Lynn’ er også i gang. Den er så søøøt!  Jeg finner forresten frøplanter av den over alt. Får ikke håpe den viser seg å være en altfor pågående kolonisator….

DSCF3786

Alle de andre geraniene har knopper og er i storslag, ser jeg. Det blir flott når de går i gang,  – håper jeg.  Jeg har jo bedrevet utstrakt flytting i vår, og det er ikke gitt at alt er like vellykket.  Den som lever får se. Irisen fra Solveig har mange knopper til tross for deling og flytting, rosene skyter skudd på tross av flytting og nyplanting osv., og i det hele tatt ser det ut til å stå til liv.

Bruggene ble satt opp på terrassen i ettermiddag. De har stått i nordveggen ved garasjen i en ukes tid nå, så nå sier vi det går bra. *krysser fingrene og tærne*

Min kjære har tuslet med dette og hint.  Han har skaffet materialer til “kjøkkenhagekasser” – de som skal overta for pallekarmene, og gjorde bråkejobben med å skjære materialene i riktige lengder før helgefreden satte inne.  Den første karmen er allerede ferdig – ramma i det minste, og den er både stor og dyp, så det blir nok masse til å holde på noe fukt, i alle fall.

I dag har min kjære og svigers diskutert oss fram til en framgangsmåte for tak over grill og ‘utekjøkken’ som vi ser er gjennomførbar og på de fleste måter akseptabel.

Så er båten på nær sjøklar. Den er vasket, og voks er påført og avgnidd, og i dag kom svigerfar og reparerte kalesjen.  Til fredag skal den ut.  Vi er tidlig ute i år, –vanligvis pleier vi akkurat å rekke det til St.Hans   😳

0 kommentarer til «Men, har fått gjort no’»

  1. Hm, geraniumsblomstring, sier du? Jeg må komme meg hjem fra Canada…eventuelt håpe at blomstringa er litt senere hos meg enn hos deg. Vil nødig gå glipp av ene eneste blomst 😉 Jeg elsker geraniumene, og noen av dem er veldig kortlivede, dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *