Hva skal jeg ha her?

Hva skal jeg ha her?

rosaroddis_1173

Nedenfor terrassetrappa har vi dette bedet, hvor Skjærsminen står nærmest trappa hvor jeg sitter helt inntil og snuser i blomstringssesongen), jeg har en Clematis i krukka på stubben, og det for øvrig er stauder.  Bak den blå potta er det pt et hull. Der sto Hurdalsrosa, og du forstår sikkert problemet med å ha en så storvokst greie der inntil stien.

Jeg ønsker meg noe som er pent å se på, som blomstrer, veldig gjerne dufter, og som ikke har en voksemåte som gjør at det må flyttes etter to år. Det optimale ville vært en rose, så det er nok det jeg egentlig drømmer om. Jeg har også vært inne på Magnolia, men de kan også bli ganske digre både i høyde og bredde, tror jeg, og de liker ikke å bli forstyrret .

På bildet nedenfor ser du at det også er et poeng at det som skal stå her begrenser utsikten til Skogsbedet, slik at det visuelle inntrykket av hagen ikke blir et kjedelig “flak”.

rosaroddis_1174

Har du gode ideer til meg?  Kom igjen, bring it on!

0 kommentarer til «Hva skal jeg ha her?»

 1. Ikke blomstrer det, og ikke dufter det, men jeg synes stedet skriker etter en liten viftelønn. Den har en pen form, også om vinteren. De færreste roser er fine uten blader?

 2. Hvordan er solforholdene og jorddybden? Og jeg ser vel egentlig for meg at skjærsminen kommer til å ta over alt som fins av plass og jord i det bedet nokså fort?

 3. Og vil du ha en duftende rose, så hva med en av de litt mindre albaene enn hurdalsrosa (som vel er på vei ut av albagruppa…) – Maiden’s blush, eller Dronningen af Danmark – eller hvis disse også er for store: Felicitè Parmentier?

 4. Solforholdene er gode. Mer og mindre hele dagen, vil jeg si, og jorddybden er bra, en av de bedre i hagen, vil jeg påstå. Dessuten er det ikke såå langt til myr, og derfor tørker det ikke så lett ut i bunnen der.
  Jeg mener det skal være plass til både Skjærsminen og det som skal komme i tillegg.
  Felicitè Parmentier skal sjekkes ut.
  Takk, Hilde 😀

 5. Great Western er nok heller ikke å forakte – min er ikke blitt buskstørrelse ennå, men den har en stusslig plass, og viser gode takter til tross for det.

 6. En annen sak er vel at de duftende, engangsblomstrende rosene antagelig vil blomstre og dufte omtrent på samme tid som skjærsminen – mao, de kan risikere å slå hverandre ihjel? Kanskje du trenger en høy, høstblomstrende og -duftende staude eller busk? Eller kanskje noen av de duftende Austinrosene som holder det gående hele sommeren når buskstørrelse hos deg på en god plass?

 7. Da er jeg på stadiet «enig med alle», og har begynt å drømme om en Acer i passe fasong, med rose som «underskog». Det kan vel hende at plassen er litt vel liten til det, kanskje.
  Jeg skal ta meg en tur til en planteskole i nærheten her, og la meg inspirere.

  Hvor får man kjøpt litt mindre vanlige roser i kongeriket nå? Det vanligste er vel at de tar i mot bestillinger tidsnok til å sende ut omtrent nå, så jeg er jo veldig seint ute?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *