Glohane :-)

Glohane :-)

Jeg har vært på nettet og lett etter navnet på mønsteret i det “nye” serviset til Alt godt. Det fant jeg ikke, men:

Jeg kom over denne på QXL, og jeg falt så ettertrykkelig for den at jeg kjøpte den på “kjøp nå” tvert.  Det er noe med farge og design som bringer meg rett tilbake til barndommen.   Er den ikke flott?!

 

Bolle, 2.sortering, H=11 D=19,5 - SOLGT -

PP – GUL GLOHANE – BAKEBOLLE – DESIGN TIAS ECKHOFF.
Stor, tung og solid bolle designet av kunstnerisk leder ved PP på 1950 tallet Mathias «Tias» Gerhard Eckhoff.
Bollen er i fin stand, ingen nagg, men den har bruksspor i bunnen innvendig.
Som alt annet i Glohaneserien er også denne Ildfast.
Diameter 22,5 cm.Høyde 13 cm.Vekt 2,3 Kg.

 

Min mor hadde (og har) veldig sans for god design, og vi hadde en del bruksgjenstander hjemme som nå er brukt i stykker, som jeg gjerne skulle hatt igjen, for eksempel de lysegule tekoppene fra Figgjo, med hvite skrå penselstrøk langs kanten. Her i lyseblått.

For ikke å snakke om naboens Porsgrund hverdags middagstallerkner med tettitett med hvitveis på koboltblå bunn. De går for ganske mye penger nå.

8 kommentarer til «Glohane :-)»

  1. Åja, de gule koppene med hvite penselstrøk husker jeg fra min barndom. Tror kanskje vi hadde dem hjemme. Men har ikke sett slike på evinnelig lenge….

    1. Prøv å lete etter dem på nettauksjoner så skjønner du at det finnes noen skåler, asjetter og dype tallerker, samt noen marmeladekrukker og denslags. Kopper derimot, er det svært lite av. Jeg fant to i dag i gult, og vurderte å kjøpe dem, men da er det rett i fella med samling og surfing og sånn. Så, jeg sto over.

  2. De blå koppene dine med penselstrøk heter enten Grethe eller Sissel. Klarer ikke helt å se det så klart at jeg kan skille dem på det bildet. Men de er kjempelekre. Har noen grønne, jeg, som jeg ønsker flere av, men du har helt rett – det er kopper det er vanskeligst å finne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *