Veldig sein middag; fersk torsk med bacon-, gulrot-og hjertesalat

Veldig sein middag; fersk torsk med bacon-, gulrot-og hjertesalat

Hjertesalatogbacontilb3

Rett før vi skulle ut for å bivåne en nevøs førjulsforestillingpremiere – det kjente epos “Maurits Maur og den store barnålkrigen” i kveld, ankom svigers med en pose inneholdende nærmere 4 kg nyslaktet torsk, pent delt i skiver.

Vi tenkte fort, og besluttet at mesteparten trekkes til porsjonsfrysing / lettvinn luksustilsetning i  supper og sånn, og at de fineste stykkene måtte bli middag i aften.

Forestillingen tok sin tid, og det skulle spises noen pepperkaker etterpå, og nå sitter jeg her med glippende øyne og struttende mage.

Fisken var selvsagt fantastisk, men det var egentlig tilbehøret jeg ville fortelle om, siden det kom til ved en øyeblikksinspirasjon, og det ble veldig godt.

Jeg skar gulrøtter i staver, dampet dem møre og slo av vannet. Så stekte jeg en baconrest i små terninger i stekepanna, tilsatte en bitteliten klatt smør helt på slutten av steiketida, og satte til side. Så tok jeg bladene av godt og vel et hode hjertesalat og skylte, tørket og delte i to.

I det fisken var ferdig trukket freste jeg opp igjen varmen i stekepanna. Så la jeg nedi gulrotstavene og deretter salaten, og vendte rundt på det hele noen ganger til salaten bare nesten begynte å falle sammen. Det var gudagodt, og anbefales på det varmeste.

Hjertesalatogbacontilb1

11 kommentarer til «Veldig sein middag; fersk torsk med bacon-, gulrot-og hjertesalat»

  1. Det hørtes nydelig ut. 🙂
    Hjertesalat er min favoritt, nettopp fordi den passer så godt til å lune i panna.

  2. Får vann i munnen. Jeg pleier nesten alltid å glasere grønnsakene i stedet for å koke dem, men jeg har ikke tenkt på at jeg kan ha hjertesalat oppi. Det skal jeg prøve så snart jeg kan.
    Mmm 🙂

  3. Åhh, ja, ikke noe som er så godt som fersk fisk! Bacon er veldig godt til, og vi pleier å ha litt hvit saus til også ;o) Men å få ungene til å spise det, er en annen sak. Sliter veldig der…..Tusen takk for super påminnelse, tror jammen meg at det blir noe sånt på menyen snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *