Ferie i regnet / litt hagesmåprat

Ferie i regnet / litt hagesmåprat

Når det regner slik som i dag er det lite annet å gjøre enn å få huset på rett kjøl, surfe og nettshoppe..

Jeg har nesten utsikt til holmene, Haydn-symfoni på Spotify, sterk kaffe, filonebrød, sterk salami og sterk dansk ost.

I går gikk jeg over samtlige tomat- og agurkplanter med Superba- og kalksalpeterblanding i “gjødsle-en-gang-i-uken”-oppløsning, og regner med å kunne begynne storspising av agurk i morgen.  Det har betalt seg med kombinasjonen av kompakt kompostjord, undervanningsbalje og automatisk vanning. I år får jeg agurk!  Tomatene ser ut til å kunne klare å produsere mer enn to tomater pr. plante likevel. Det er rart med det der med gjødsling. Squashen har også reagert positivt på Superba og kalksalpeter.

Så er det myntene. Før om årene har jeg hatt dem stående i forsømte og for små potter sånn rundtomkring. Det har de daua av. I år har jeg satt tre stykker i den gamle vedovnen, hvilket betaler seg rikelig. De står slik plassert at det skal bli meget vanskelig for dem å invadere noe som helst (svaberg), så jeg føler meg nokså lur. Det gjenstår å se om de overlever vinteren, siden jeg har vannkrystaller i jorda hos dem.

Myntene

Pallekarmene trenger generell rydding i og omkring, og salvie + rabarbra trenger å flyttes ut av karmene. Skulle du hatt sett på voksekraft på den salvien. Vil den egne seg bedre i et staudebed, tro?  Til slutt et eksempel på at sår du ringblomst, så har du ringblomst. Jeg la ned noen frø i forfjor som akkompagnement til løk og sukkererter. Nå er det bare ringblomst igjen, og den har begynt å vokse i “plenen” også. Helt greit for meg   🙂

DSC_0005 DSC_0003 DSC_0004

Potteplantehortensiaen fra i fjor kommer med blomster nå. Juhuu! de er rosalilla, ikke denne grufulle knallblå som mange finner så flott. Jeg synes, som sagt, at den er grufull. Smaken er som baken. Naboen har et skikkelig prakteksemplar av den knallblå. Huff.

Nå skal jeg lete etter god oppskrift på en paideig det er mulig å kjevle. Evt. må jeg dra ut på Hesnes (se egen post) og tigge oppskriften av dem.  Der gikk strømmen. Takk og pris for at man har batteri på pc’en, da – så man får lagret dette her.

0 kommentarer til «Ferie i regnet / litt hagesmåprat»

  1. Godt å høyre at det er andre som heller ikkje har heilt sansen for den der knallblå, nesten litt neonfargen til nokre hortensiaer.

  2. hehe, jeg flirer litt både av utbrudssikker potte og utbryter-selvsåer-kongen ringblomst 🙂

    Ringblomst er en genial plante sånn, frodig og grei og ivrig på å ordne seg selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *