Amouage Reflection Woman

Amouage Reflection Woman

Amouage er en parfymefremstiller fra Oman, og firmaet ble grunnlagt for 26 år siden av hans høyhet Sayyid Hamad bin Hamoud al bu Said etter ønske fra hans majestetet Sultan Quaboos bin Said, som altså regjerer over sultanatet Oman. Formålet var å løfte fram landets tradisjoner for parfymeframstilling generelt, og dessuten å kunne gi parfyme som gave til høyt ærede gjester.  De var også opptatt av å fortelle verden om parfymeingredienser som særlig kan finnes i Oman, nemlig frankinsence av særlig høy kvalitet, og den sjeldne “rock rose”.

“Rock rose” har jeg googlet, og ser til min forundring at den på Ebay – hvor det selges frø, omtales som en populær cottage garden plante (bl.a. i Norge), hjemmehørende i Europa – men i bruk i parfymeindustri, bl.a. i Oman. Cistus salviifolius/salviebladet rock rose er den som omtales her. Jeg vet ikke om den på Ebay og den de har i Oman er den samme. Til venstre her plukker man i alle fall rock rose i Oman. Bildet har jeg “lånt” herfra, hvor du kan finne ytterligere informasjon om parfymeframstilling i Oman.

Duften er en edp (eau de parfume), som var med i juni-prøvepakken fra Luckyscent, hvor også Reflection Man var med. Omtale av mannevarianten kommer muligens etterhvert.

Jeg har prøvd den i morges, penslet noen strøk på håndleddet, og her er mine inntrykk.The Magnolia Blossom
Denne gangen har jeg først testet og sniffet, og så har jeg sjekket for noter etterpå.

Den åpner kraftig, sterkt, med blomster. Hvite blomster. Etter hvert klarer jeg å identifisere  magnolia og fresia. Det er også “noe grønt” her, men jeg er ikke i stand til å identifisere noten(e) mer presist enn det.

Åpningen er såpass sterk at jeg rykker litt tilbake, og blir sittende og “piske opp” luften over håndleddet med den andre hånden. Da strømmer det opp en utrolig deilig, flyktig duft. En sommerfølelse – du vet når du lukter på freesia og skjærsmin og liljekonvall, –hvor du sniffer og sniffer og det er så utrolig deilig, men du ikke helt får grepet duften og bare må sniffe mer og mer? Sånn følelse får jeg. Intens.  Sommermorgen. Junisommermorgen med fuglesang og dugg og sola kommer hvert øyeblikk – følelsen.  Hvis omgivelsene opplever duften slik vil jeg gjerne være bæreren 🙂

Så endrer duften seg ganske raskt. Etter den første sterke, friske, florale deiligheten tar en ny kvalitet over – eller kommer snarere i tillegg. Noe vanskelig definerbart, lett bittert. Ikke ubehagelig. Vann??  Noe som ligner gummi?

Etter et par timer er styrken forsvunnet. (Edit: den kommer og går.) En lett, litt fet blomsterduft er tilbake. Jeg blir ikke klok på denne tilleggskvaliteten, så jeg går til kilden og finner oversikt over notene hos Amouage.

Toppnoter:
Water violet, freesia, tropical green leaves.
Hjertenoter:
magnolia, ylang ylang, jasmine.
Bunnoter:
amber, musk, cedarwood, sandalwood.

Jeg vil ikke påstå at jeg kan identifisere noen av disse bunnotene isolert, men det kan tenkes at duften simpelthen er så dyktig blandet, at alt går opp i en høyere enhet uten at noe stikker seg ut.

Reflection Woman  Eau de Parfum by Amouage

Flasken er aldeles lekker, synes jeg. I likhet med alle flasker hos  Amouage. Bare ta en titt på oversikten i boutiquen deres. Duftene for kvinner har mer firkantede flasker, mens de maskuline er mer rektangulære på høykant. Så varieres farge og metall, og korkens utforming, men ellers holder man seg til samme tema.

0 kommentarer til «Amouage Reflection Woman»

 1. Amouage har lekre dufter og flasker ja 😀 Jeg prøvde denne i London, men parfymeridamen dro også fram en av herreduftene. Tror det var rød flaske – Lyric Man. Mmmmmmmmmmm 😀

 2. mmmmm. det gikk meg hus forbi at du hadde skrevet om denne. helt annerledes enn de de fleste andre Amouage. men nydelig, deilig og flott er den. Enig med du!

 3. Har du sett at The Perfumed Court har 40 % rabatt på denne i novemeber ? Hvis ikke er rabattkoden FAB40.
  Fristende å slå til 🙂

  1. Huff 😆
   Hadde det enda vært Epic! Den har jeg så lyst på at jeg har besluttet at den skal bli min i 2010.
   Tusen takk for omtanke og info, for øvrig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *