Acqua delle Langhe – Cerequio

Acqua delle Langhe – Cerequio

adl cerequioflaskke

 

Toppnoter  
pepper, kardemomme, kummin, røkelse, mandel

Hjertenoter
labdanum, agartre

Bunnoter
amber, vanilje, castoreum civette, cedertre, sandeltre

Cerequio er en eau de parfum, og tilhører gruppen »spiced» sammen med Sarmassa.  Acqua delle Langhe oppgir at duften preges av røkelse og krydder, er for sterke og faste karakterer, i utgangspunktet menn, men at også kvinner vil kunne sette pris på den.

Jeg opplever denne duften som sterk,  kraftig og tett i strukturen, med tydelige krydder, amber og såpepreg fra sandeltreet, og den har et klart fougere-preg. Fougere er en duftgruppe mest rettet mot menn, og karakteriseres av grønne noter, urter, høy. Den er vanskelig å forklare/beskrive, men har man kjent en fougere så kjenner man igjen det karakteristiske seinere.  Både den legendariske Brut og Calvin Kleins Eternity er klassifiserte som aromatiske fougerer.

Jeg kan også skille ut røkelse, og en kraftig oud-aktig aroma av agatreet, nesten i retning lakris.  Bortsett fra toppnotene, som er hovedsakelig krydderkraftige, opplever jeg duften som velblandet og lineær gjennom hele forløpet (anslagsvis 6-7 timer på mitt håndledd), og den er ikke ubehagelig, men helt åpenbart en herreduft.   Jeg vil gi produsenten rett i at den som skal bære denne bør være mer av typen med selvtillit og en viss pondus, enn den bleke puslingtypen.

Merket Acqua delle Langhe er å få i Norge hos siribrodersen.no, men hun har valgt å ikke ta inn Cerequio.

adl PERFUME_CEREQUIO

(bildene er lånt hos Fragrantica og hos produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *