Acqua delle Langhe; Sarmassa edp

Acqua delle Langhe; Sarmassa edp

AdL Sarmassa

Toppnoter
Sitron, appelsin, cedertre

Hjertenoter 
musk, honning, krydder, vanilje, amber

Bunnoter 
kvae og talkum

 

Sarmassa er en edt, og tilhører gruppen »spiced» sammen med Cerequio, som er neste på testelisten.  Produsenten beskriver Sarmassa  som feminin og sensuell, med noter som er velbalanserte og harmoniske.

Jeg sprayer en liten dusj på håndleddet og de komplekse toppnotene bringer meg straks inn i juleassosiasjoner.  Jeg oppfanger ingen sitrusfriskhet i denne. Det er deilig, rund honningsødme, appelsin, krydder og vanilje, og cedertreet gir en skarphet som akkurat balanserer på knivseggen mellom spennende og ubehagelig.  Den knivseggen trives jeg på – for den gir interesse og spenning!  Jeg blir sittende her med håndleddet mot nesa og uhm-e og mhm-e i en times tid, og ser for meg flammende peisbål, kaker fulle av nøtter og frukter og vin, kostbare tekstiler, blomster og alt som er deilig og vakkert og juleaktig.  Krydderne som er brukt her er finslig brukt, og jeg klarer ikke å skille dem ut – bortsett fra vaniljen (som ikke er av det billige, klissete mainstreamslaget, men oser kvalitet), men jeg tror kanskje jeg aner noe stjerneanis, og – i det vi går over i hjertenotene; nellik.

Duften endrer seg egentlig lite i hjertenotene, – det er nelliken, en lett såpete karakter og stadig honningsødmen. Cedertreet holder stand på knivseggen, og totalintrykket etter en time er deilig balsamisk.

Så holder duften seg ganske lineær i to-tre timer, hvor hjertenotene er hjertelig til stede, hadde jeg nær sagt.  Etter anslagsvis seks-åtte timer er det igjen en sjokoladeaktig, varmt trepreget duft som langt fra er sterk, men som antakelig vil virke sterkt på en nese som nærmer seg den varme halsgropa til den som bærer denne duften.   Er det én duft jeg vil vurdere kjøp av fra AdLs kolleksjon, så er det denne.   Skal jeg sammenligne den med en annen duft må det bli Hermés’ Ambre Narguile fra Hermessence-serien, som har samme behagelige, juleaktige balsamkarakter og krydrethet, men som mangler treskarpheten.

Sarmassa er å få kjøpt i Norge hos Siri Brodersen.

 

vanilla beans isolated on the white background
(bildene er lånt fra Acqua delle Langhes hjemmeside)

2 kommentarer til «Acqua delle Langhe; Sarmassa edp»

  1. Åhh, spennende! Har aldri hørt om disse før. Kjekt med noe nytt.
    Jeg digger honning, men det som frister er julevibben, nellik og den balsamiske finishen. Litt skummelt med Ambre Narguile-linken da, den klarer jeg ikke, rett og slett for søt og julegrøt. Anyways, deilige beskrivelser å lese.

  2. Hei, så flott parfymeblogg du har. Eller, det er i hvert fall deler av den som omhandler parfyme! 🙂

    Har du lyst på et linkbytte med oss? Eller at vi kan gi hverandre oppmerksomhet på en eller annen måte.

    Det er ikke så mange av oss som skriver seriøst om sminke og parfyme i Norge, så det kunne vært veldig interessant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *