Novemberhaging med grønnsaksplanting

Novemberhaging med grønnsaksplanting

grønnkål

 

Jeg har fått en grønnkålrot!  Siri i koret mitt er den rause giver, og jeg er glad – for jeg har ønsket meg grønnkål i årevis.  Den måtte – noget forsinket – i jorda i dag, og vi satser på at den klarer å feste røttene såpass at den klarer seg over vinteren.   Min kjære bidro, og saken er dermed biff. Vi fikk satt ned den mishandlede Løpstikke-rota med det samme vi var i gang.  Den så ikke rekti’ god ut, men jeg satser på at det går greit.  Det er vått i hagen, veldig vått, og 10,2 grader i dag.

Siden jeg først var i hagehabitt (dvs lange slagstøvler, hagegaljakke, hansker – og fotsid kosekjole…., typisk)  gikk jeg løs på hostabedet og det ved siden av, som jeg har glemt hva jeg kaller (!), og fjernet vissent materiale og en del kveke, og har dermed mindre jobb der til våren.  Tok ned et par digre stauder i Skogsbedet med det samme jeg var i gang.  Veldig fornøyd med det.  Endelig – nå er det ikke flere potter som står til plantings på tomta her, og mine stemoderlige behandlede inn-og-ut-planter er flyttet inn.

Jøss!

13 kommentarer til «Novemberhaging med grønnsaksplanting»

  1. Dessuten er den helt flott i enhver salatbolle, eller bare revet opp med litt sitron ved siden av den nykokte torsken. Ikke nødvendig å bearbeide så mye, den er nydelig naturell i alle «fasonger». Jeg sådde en liten rad grønnkål i vår, og nå har vi verdifull grønnsak som overvintrer i hagen!! Supert. Lykke til – nyt!

  2. Den er vel to-årig som andre kålplanter. Du får frøstand til sommeren og så kan du jo bruke noen av bladene nå i vinter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *