Felling som lener seg mot venstre – er teknikk likegyldig?

Felling som lener seg mot venstre – er teknikk likegyldig?

Det var Ingrid som spurte meg om dette i innlegget jeg har skrevet om strikking av sokker fra tåa og opp.  Hun spurte, nærmere bestemt, om det ikke blir det samme å strikke to vridd (altså gjennom bakre maskeløkke) sammen, som å bruke teknikken ssk (slip slip knit).  Dette har jeg lurt på selv, men aldri kommet så langt at jeg har sjekket. Jeg har bare gjort som det står i oppskriftene, liksom.  Men, nå fikk jeg litt blod på tann, så jeg har strikket en prøvelapp, hvor jeg har brukt begge teknikkene.  Ssk  til høyre, og to vridd sammen til venstre.   Jeg har bestrebet meg på å stramme tråden like mye/lite på begge teknikkene, så det skal i utgangspunktet bli likt hvis det er likegyldig hvilken teknikk man bruker.   Men, det er jo ikke likt. Fellingen med ssk ser jevnere ut, og kastene trer penere fram enn med den andre teknikken. Er dere ikke enige?

ssk vs to vri smn (2)

 

 

Når jeg tenker jeg meg om, – jeg er altså ikke ekspert!, tror jeg at det blir penere med ssk fordi man vrir to ganger. Når man tar en maske av som om man ville strikke den, og setter den inn på pinnen igjen, vil man se at den allerede er vridd. Når man så strikker de to ‘slippede’ vridd sammen vrir man jo en gang til.

Så svaret, Ingrid, er at nei, det blir ikke det samme   🙂

Ha en fin lørdag!  Her skal jeg forsøke å rette opp et strikketøy som ble skikkelig stygt da jeg slapp 4-5 masker under prøving, og ikke helt hadde hell med meg da jeg plukket dem opp igjen. Mørkeblått garn i alpakka/silke og novemberlys. Jeg sier ikke mer…

2 kommentarer til «Felling som lener seg mot venstre – er teknikk likegyldig?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *