Novemberhaging med grønnsaksplanting
Jeg har fått en grønnkålrot! Siri i koret mitt er den rause giver, og jeg er glad – for jeg har ønsket meg grønnkål i årevis. Den måtte – noget forsinket – i jorda i dag, og vi satser på at den klarer å feste røttene såpass at den klarer seg over vinteren. Min kjære bidro, og saken er dermed biff. Vi fikk satt ned den mishandlede Løpstikke-rota med det samme vi var i gang. Den så ikke rekti’ god ut, men jeg satser på at det går greit. Det er vått i hagen, veldig vått, og 10,2 grader i dag.
Siden jeg først var i hagehabitt (dvs lange slagstøvler, hagegaljakke, hansker – og fotsid kosekjole…., typisk) gikk jeg løs på hostabedet og det ved siden av, som jeg har glemt hva jeg kaller (!), og fjernet vissent materiale og en del kveke, og har dermed mindre jobb der til våren. Tok ned et par digre stauder i Skogsbedet med det samme jeg var i gang. Veldig fornøyd med det. Endelig – nå er det ikke flere potter som står til plantings på tomta her, og mine stemoderlige behandlede inn-og-ut-planter er flyttet inn.
Jøss!
13 kommentarer til «Novemberhaging med grønnsaksplanting»
Gratulerer med grønnkålen – en knall grønnsak. Prøv den feks som silderett til middag – stekt sammen med hvitløk og chiliflak! 🙂
Mmm!, men – hvor kommer silda inn?
Obs – slett ingen sild. Skriveleif – side-… 🙂
Ah – hahahaha!! Kanskje det _er_ godt som siderett til sild?
Dessuten er den helt flott i enhver salatbolle, eller bare revet opp med litt sitron ved siden av den nykokte torsken. Ikke nødvendig å bearbeide så mye, den er nydelig naturell i alle «fasonger». Jeg sådde en liten rad grønnkål i vår, og nå har vi verdifull grønnsak som overvintrer i hagen!! Supert. Lykke til – nyt!
Direktesådde du, Vigdis?
??planting i november??
Jadda jadda! Dette med »det kalde nord» er bare en myte 😉
Ja. Sådde direkte på våren og det ble raskt kraftige planter. Vi har hatt glede av grønnkål fra første halvdel av juli. Sånn ser de ut nå etter flittig bruk.
En smule sent ute? 😉 Bare husk at selv om den overvintrer, er den ikke flerårig. Til våren får den ikke noe særlig med nye blader, bare blomster 😉 Da må du så på nytt.
Ja, det må man jo. jeg lurer også litt på om det er greit å så på nytt på samme stedet, eller om jeg bør så på et nytt sted. har ikke funnet ut av det ennå. Det får vi finne ut av så smått, Britt Åse.
Kålplanter bør bytte voksested for å unngå klumprot – tror jeg det er?
Den er vel to-årig som andre kålplanter. Du får frøstand til sommeren og så kan du jo bruke noen av bladene nå i vinter.