Fredagsgodteri; rabarbrasuppe med jordbær

Fredagsgodteri; rabarbrasuppe med jordbær

rsz_rabarbrasuppe_med_jordbær

 

Vi hadde rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis til dessert på 17.mai, og restene av både bær og suppe er fremdeles like gode i kjøleskapet. Denne fredagens belønning etter jobb ble derfor dette.  Det er dobbelt så godt som det ser ut!

Lurer du på hvordan jeg lagde suppa?

  • 500 g skrelt rabarbra kuttet i biter
  • 1,5 dl sukker
  • 1 bit kanelstang
  • 1 vaniljestang, splittet
  • 6 dl vann.

Kokes langsomt, til rabarbraen er kokt i stykker. Det er mulig du må etterfylle litt med vann. Sil suppen, smak til med mer sukker hvis den er for syrlig (men noe syrlighet er godt, så ikke overdriv sukkeret!). Avkjøl i kjøleskap og server helt over jordbær i biter, med en skje vaniljeis (eller uten isen, altså)

2 kommentarer til «Fredagsgodteri; rabarbrasuppe med jordbær»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *