Silkesjal til fin jente

Silkesjal til fin jente

I forrige post lokket jeg med at du skal få se på det fine silkesjalet jeg holder på med.  Hvem den fine jenta er som skal få sjalet når det er ferdig, det sier jeg ikke, altså!  Garnet jeg strikker i heter »Handmaiden Sea Silk», en blanding av silke og et fiber som kalles sea silk.  Fargen heter »Pewter» – tinn, altså.  Garnet er veldig glatt, og jeg slet veldig til å begynne med, men så byttet jeg fra de glatte yndlingspinnene i metall til noen i tre.  Da gikk det mye bedre.

Mønsteret heter Damask, og er – for å si det mildt – ikke tv-strikk.   Her er det så mye å følge med på i mønsteret, og så fort å gjøre feil, at man bare må kon-sent-rere seg hele tida.  Så, det går litt seint, men det går framover, og det blir fint.  På bildet under kan du kanskje skimte en knallgrønn tråd oppe ved pinnen.   Det er den såkalte »life line», som man lærer seg å bruke når man har måttet rekke opp fordi man har gjort en feil man ikke klarer å finne tilbake til og rette opp.  En »life line» er altså en tråd som trekkes gjennom alle maskene når man er sikker på at alt man har strikket så langt er riktig. Oppstår det feil seinere behøver man dermed ikke rekke opp hele greia. Fiffig.  Litt jobb, men den tar jeg gledelig. Det er kjedelig å rekke opp!

Hva synes du?  Ser det fint ut?

(bildene er klikkbare)

 

4 kommentarer til «Silkesjal til fin jente»

  1. Flott mønster, nydelig var det! Veldig smart med den tråden. Da vet du hva du ikke trenger å rekke opp hvis det skulle bli noe feil. Lettere å tre på maskene igjen også vil jeg tro.
    Ha en fortsatt fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *