I rute, og meget tidlig ute

I rute, og meget tidlig ute

Det er sikkert mange med-hagegale som er kommet mye lengre enn meg, men jeg føler meg altså i rute, jeg, nå som mesteparten av tomatene er priklet.  Det er en av de store våropplevelsene,  å stå i det lune drivhuset mens det (vanligvis) er ganske hustrig ute. I dag blåser det skikkelig og ganske kaldt også, og det var nydelig å stå inne i stilla med jordsekk, potter, brett, priklepinne og alt til «faget» henhørende.

Både den jeg tror må være ‘Tidlig rød’ og den sannsynlige bifftomaten søster kom med fra Hellas i fjor,  ser ut til å være meget livate (hhv 7 og 11 priklede planter…), og jeg har fire planter hver av ‘Black Russian’ og ‘Green grape’, samt et «utall» med ‘Gardener’s delight’, som foreløpig ikke er priklet.  Det er godt man har avtale om leveranse!

Så blomstrer Rhododendron mucronulatum. I fjor postet jeg bilde av denne i blomst i mai!  Nå er jeg spent på hvor lenge den står med blomstene intakt, og tenker at det kan da ikke være mulig at den blomstrer over en måned tidligere i år enn i fjor?!  Den er nå vakker da, om enn litt uskarp. Det var den vinden.

6 kommentarer til «I rute, og meget tidlig ute»

    1. Forkultiverer du salat, altså? Jeg sår direkte, ute i karmen, plukksalat. Hva slags sår du?

  1. Høh… fremdeles bare spiring på 1 – EN – tomat. Sår resten av frøene sånn at det blir nye neste år iallfall.

    1. Ja, det er ok å tømme posene. Jeg tror jeg skal huske fra år til år hva som var noe å ha og ikke, men det gjør jeg jo ikke. Derfor har jeg i år for tredje gang sådde fra posen med døde chilifrø – og har fortsatt ikke kastet posen….. 😆

  2. Hihi.
    Kan chili dø altså? Gledens dag da jeg kom hjem i dag. Spireprosenten har gått opp med ca 200% og jeg har nå 3 frøplanter. 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *