En helt ny leseverden

En helt ny leseverden

 

Du husker kanskje at jeg snakket så begeistret om dette med å lese bøker via telefonen i denne posten i begynnelsen av juli.  Nå har jeg prøvd dette en stund, og tenkte jeg skulle avlegge rapport om hvordan jeg synes brukervennligheten er.

I sommer har jeg, så langt, lest tre romaner via telefonen min. Det hadde jeg, for å være ærlig, ikke helt trodd at skulle skje. Jeg tenkte det ville føles rart, at skjermen ville oppleves som veldig liten, at det ville føles uvant å lese engelsk osv. Når det kom til stykket glemte jeg formatet, og leste boka. Det eneste jeg syntes var upraktisk, var dette med at siden skjermen på telefonen er så liten – og jeg satte opp skriftstørrelsen litt, så måtte jeg bla noget oftere enn jeg likte.  Innimellom stusset jeg litt på et ord, og da merket jeg bare ordet, og den innebygde ordboka som Hilde anbefalte så varmt (engelsk-engelsk) poppet opp med både korte og skikkelig omfattende ordforklaringer.  Jeg blir med i hurra-koret ifht ordboka!

I går innstallerte jeg Kindle på pc og shoppet et par bøker i samme slengen. Jeg fikk dem levert til pc-utgaven, og etterpå gikk jeg bare inn på min Kindle-side på Amazon og kopierte den over til telefon-utgaven.  Når jeg får nettbrettet mitt i løpet av måneden, blir den også lagt til, og jeg kan lese bøkene mine ved pulten, i kø på posten, på senga, på stranda. You namee it.  Uansett hvilken device jeg velger å lese på vil boka åpne seg der jeg lukket den sist, i alle fall så lenge jeg synkroniserer dingsene mine, og det skjer automatisk så lenge jeg er hjemme i alle fall.

Utvalget av ebøker er veldig stort på engelsk. Foreløpig har jeg kun brukt Amazon (.com – du får ikke kjøpt på .co.uk hvis du ikke er i England), men det finnes mange andre ressurser der ute. I tillegg til Amazon har jeg forsøkt meg litt på ebooks.com, men må si jeg synes det er vanskelig å ta seg fram der, og kompabiliteten fra pc til telefon osv synes så som så. Det kan være at det er jeg som ikke forstår et eller annet.  Men, foreløpig har jeg rikelig å ta av på Amazon.

Har du en iPhone eller Android og/eller lese- eller nettbrett (for ikke å si Kindle lesebrett), så ikke nøl.

One thought on “En helt ny leseverden

  1. Spennende!

    Har nettopp begynt på noen Kindle Amazon gratis klassikere jeg har lenge ønsket og lese, og synes så langt det går veldig greit. Merker nesten ikke at jeg «blar» lenger heller. Gøy at man kan lagre, dele, merke tekst, se populære «quotes» kjapt, og noen bøker har interessante extras som mini-karakter bios og annet interessant. iBooks har jeg ikke dablet så mye med, vil helst ha bøkene på en plass.

    Sikkert perfekt til bruk på lesebrett, må nok inrømme at det blir smått på mobben. Uansett, jeg er fan! (men bytter ikke vekk papirboka helt enda).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *