Sommerlesestoff

Sommerlesestoff

Ikke sant, det er herlig! Å rusle inn i en bokhandel og plukke med seg noen bøker som skal nytes i sommerferien i Italia. Lange, late dager med tærne i kjølig vann, en saftig fersken, vann og kanskje en flaske sval hvitvin i skyggen, og en god bok.  To morsomme og en spennende.  Glede seg, glede seg  😀

Noen som kjenner til Paasilinna, forresten?   Vaskeseddelen hørtes sånn passe surrealistisk og herlig ut;

«Gassen i bånn,» beordrer den gamle landmåleren Taavetti Rytkönen, som uvisst hvordan er havnet i baksetet på en drosje. Dette er begynnelsen på en strabasiøs ferd gjennom Finland. Den tidligere pansersoldaten Rytkönens hukommelse er ikke hva den var, men kampviljen er det ingenting å si på – hvis han bare kunne huske hva han heter, hvor han bor og hvorfor lommeboken er stappfull av pengesedler.
En senil landmåler, en drosjesjåfør som ikke vil hjem, en albansk arkitekt, en bosnisk tolk, tolv kvinnelige franske naturister og til tider ganske mye sprit. Rist det sammen, og du får årgangs-Paasilinna.

10 kommentarer til «Sommerlesestoff»

 1. Jeg syns i alle fall «Den senile landmåleren» var skikkelig godt, en gedigen opptur slik man av og til opplever når man kjøper noe mer eller mindre på måfå. 🙂

 2. Paasiliinaaa er og blir en klar favoritt. Den senile landmåleren har jeg ikke fått lest enda. Potetsgiverne er herlig lun og Gjenferd begynte jeg å lese på mandag.

  Skal du lese noen morsomt i sommer anbefaler jeg NÅR EIN FØRST SKAL SKYTE NOKON

  Ler så jeg tisser på meg!

 3. Sommerlesestoff= Kindle.
  Med egen dings, smartphone eller PC. Aldri mer skal jeg ligge på en strand og være prisgitt den dårlige sjappa med elendig utvalg av paperbacks på engelsk. Halleluja 🙂 (men folk som syns det er greit å slepe med seg 5 kg bøker i bagasjen er neppe enig eller like frelst). God tur!

 4. Den i midten er bare helt fantastisk 🙂 og den underst står på min ønskeliste for tiden 🙂
  God sommer 🙂

 5. @Øyvind: Så bra!! Det er noen ganger instinktet slår til 😀
  @Solfrid: Le så man tisser på seg er en bra ting. Noterer 🙂
  @Hilde: Jeg har ingen Kindle eller tilsvarende – ennå. Når jeg har skal jeg lese både din og alt mulig annet man kan forsyne seg med i cyberspace :mrgreen:

 6. Men, BÅ – du har en smartphone og kan laste ned Kindle-app. Du har en PC? Fins app for pc også. De er gratis. Sjekk dem ut. Om man gjerne leser engelsk skjønner jeg meg ikke på folk som fortsatt kjøper paperbacks. Og selv om man foretrekker norsk finnes det stadig med å laste ned.

 7. Paasilinnaa er bare helt ubetalelig! Jeg har lest ‘Den elskelige giftblandersken’, men kommer ikke til å gi meg med den.
  Jeg har ikke bestemt meg helt, for hva jeg skal ta med meg på ferie ennå, men jeg har en skikkelig murstein (Fatimas hånd, Ildefonso Falcones)liggende som sikkert kan holde helt til og med høstferien 🙂

  1. Nå gleder jeg meg i alle fall 😀 I sommer skal jeg unngå mursteiner med mindre jeg vet at de er aldeles medrivende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *