Håndskrift II–ny penn, nytt blekk

Håndskrift II–ny penn, nytt blekk

Jeg har fått i hus resten av bestillingene mine på blekk og penner, og har begynt å leke. Ovenfor ser du tre flasker blekk i merket Diamine, i fargene Woodland green, Imperial purple og Damson (lenker til omtaler og beskrivelser av blekkene).

Så er penn nr. 2, TWSBI (uttales visst frisbee!) også kommet, og jeg har fylt den med litt Damson, og begynt å leke.  Den er lekker!  Dessuten er den veldig god å skrive med. Flyter smidig og lett bortover papiret, og føles behagelig velbalansert i hånden.  Et par hundrelapper ga jeg for denne pennen. Det er ikke gæli, spør du meg.

 

Her er splitten – mitt hjerte smelter ved synet av sånne detaljer som dette. Den er litt flekkete etter å ha blitt dyppet i blekkhuset.

Her er et forsøk på å ta bilde av blekkbeholderen, slik at du skal få et inntrykk av fargen.  Den er veldig mørk, og kommer egentlig ikke til sin rett på papir i kveldslys. Blekket for brev som skal leses i dagslys?

Jeg har testet penn og blekk i en linjert Moleskine-bok med – viser det seg – ganske pusete overflate. Som du ser står det fibre ut fra skriften, og blekket trekker inn i papiret, slik at såkalt “shading” (ulik valør i blekket gjennom skriften – vanskelig å forklare) ikke oppstår. Neste step blir å teste på ulike papirkvaliteter. Papir blir jo naturlig nok en følgedille når man får dilla på gode penner og morsomt kvalitetsblekk.

2 kommentarer til «Håndskrift II–ny penn, nytt blekk»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *