Negler. Seriøst.

Negler. Seriøst.

Jeg blogger av og til neglelakker, som virkelig er en av de morsomme tingene i verden, synes jeg. Da pleier noen av dere som leser hos meg å bemerke at det er vanskelig å få til en fin manikyr når man har runde negler eller dårlige neglebånd, negler som lett går i stykker osv. Jeg tenkte jeg skulle vise hva jeg gjør for å holde mine negler og neglebånd i noenlunde skikk og form, siden mange sikkert ikke er så opptatt av sånt som dette som meg, og kanskje ikke kjenner til hva som finnes av remedier til å hjelpe seg med     😉    Fra naturens hånd er jeg velsignet med ganske ok fasong på neglene, men kvaliteten på dem (særlig etter som årene har gått….) er blitt veldig redusert, og jeg har neglebånd av typen som blir tykke og harde og fliser seg og ikke ser ut i tåka hvis de ikke holdes i sjakk.

På bildet over har jeg lagt ut det jeg bruker når jeg har en seriøs neglepleiestund – gjerne en søndagskveld med noe bra musikk på øret og en kopp te innen rekkevidde.
Jeg begynner med å fjerne gammel lakk. Deretter massererer jeg neglebåndfjerner inn i langs neglebåndet, og bruker en oransjepinne (trepinnen på bildet) til å skyve opp neglebåndet, løfte det fra negleplaten og gni gammelt, dødt neglebånd av neglen. Når jeg har gjort dette på alle 10, skurer jeg negler og -bånd med såpe, vann og neglebørste. Når neglene er tørre igjen går jeg over dem for å se om alt av død hud er borte fra neglene, og om noe neglebånd må fjernes. Til førstnevnte bruker jeg en slags «slipestein» som jeg rubber forsiktig mot neglen der jeg vil ha bort det gjenstridigste. Hardt og «for mye» neglebånd klipper jeg forsiktig bort med den lille tanga du ser på bildet.

Nå går jeg over neglene med en buffer for å glatte litt ut tuppen på de neglene som har delt seg – her er pekefingeren på bildet nedenfor et godt, typisk og irriterende eksempel. Deretter filer jeg tuppene så de får den fasongen jeg vil ha. Nå er det klart for lakk, hvis man vil ha det.

Jeg pleier å starte med ett eller to lag av en underlakk som skryter av at den gjør bra ting for neglene. I dag ble det denne nye fra Isadora, som andre skryter veldig av. Den er i alle fall pen, og kjempelett å legge. Deretter legger jeg farget lakk i det antall strøk jeg ønsker, og så avslutter jeg med en overlakk/herder, som beskytter den fargede lakken og gjør den ekstra blank.  Hvis jeg har fått neglelakk på huden – og det skjer hele tiden som du sikkert har sett av tidligere negleposter, fjerner jeg (hvis jeg gidder) med en pensel dyppet i aceton, eller bruker en «tusj» som er satt inn med neglelakkfjerner.

Når alt er tørt tar jeg på neglebåndolje, som holder neglebåndene myke, og bidrar til at den nye neglen som vokser ut ikke er så tørr, og dermed sterkere. Etter at jeg begynte å stelle neglebåndene har neglene faktisk vært i bedre form, så det er noe jeg virkelig anbefaler. Jeg har kjøpt en olje til det formålet, men det kan godt hende at det er like greit med olivenolje. Håndkrem til slutt og hele tida, selvsagt.

Nyttig, håper jeg   🙂

7 kommentarer til «Negler. Seriøst.»

 1. Når jeg leser/ser sånt som dette, er jeg sannelig glad for at jeg jobber i en bransje hvor neglelakk er forbudt og det eneste som kreves av neglene er at de er korte og rene…(Hender jeg sporadisk prøver å lakkere litt på fritida, men jeg har for lengst innsett at jeg er talentløs og bryr meg ikke)
  Men hver sin lyst, sa vintapperen, han drakk mens de andre sloss…

  1. 😆

   Lakk er jo aldeles unødvendig da, men det er jo ok med velstelte negler, synes i alle fall jeg 🙂

 2. Fine negler må også ha hjelp innefra. Vitaminer (iallfall b- og d-vitaminer), mineraler (iallfall sink, magnesium og kalsium) og fiskeolje (ta trana di!) er viktig for å få/beholde sterke negler og myke neglebånd. Jeg har fått færre splittede negler etter å ha økt på vitaminer/mineraler/tranpiller.

  Fine negler og lakk er ikke nødvendig, men en del av de småtingene som gjør livet litt lysere og rikere. 😉

  Jeg bruker forresten håndduken etter å ha vasket håret – for å dytte neglebåndene nedover. Etter hårvasken er de nemlig myke og fine.
  Og det å smøre hendene godt FØR man roter i jorda gjør også at skitten sitter mindre og hendene holder seg finere.

  Hvilken neglebåndsolje anbefaler du, forresten?

 3. En annen ting. Jeg ser du bruker stålfil. For meg fungerer glassfil mye bedre da «sanda» er finere på glassfilene.

  1. I tur og orden 😀
   Jeg tar trana mi! I form av kapsler. Flink jente. Prøvde meg – av neglegrunner – med b-vitaminkompleks, en stund, men måtte gi meg pga en grandios apetitt som oppsto etter noen dagers inntak 😆 Hjelpes!
   Jeg har diamantfil. Det går meget bedre enn vanlig stålfil.
   Den neglebåndoljen jeg bruker er OPI sin (lengst til venstre på bildet over), men jeg ser andre bruker Lemony flutter fra LUSH, som jo er et «smør», men visstnok er svært bra.
   For øvrig tror jeg at olje er olje i denne sammenhengen. Jeg har minner om supernegler og -bånd fra Hellasferier hvor den foretrukne smørelsen var Hawaian tropics tykke kokos-sololje uten faktor. Den, pluss roting i sand og saltvann hele dagen gjorde virkelig susen 😀

 4. Anbefaler CND Solar oil. Bruker den nesten hver kveld til neglebåndene og sammen med vitaminer og omega fett, neglene mine er i en helt liga etter at jeg begynte med det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *