Kveldsfarger i hagen

Kveldsfarger i hagen

Det er så deilig i hagen i kveld, og jeg har hatt en runde med kamera. Jeg ser i og for seg hagen med andres øyne i dag, siden jeg har hatt besøk av en journalist som har lyst til å lage «en greie» om hagen min, og hun hadde en preview i ettermiddag. Hun virket ganske begeistret, og jeg ser selvsagt bare det som er ikke-luket eller rotete eller dødt osv. Likevel ble jeg jo litt «forelska på nytt» etter at hun hadde dratt, så jeg tok altså denne runden. Over ser du en rose, jeg tror det er Austinrosen ‘Brother Cadfael’, som kommer friskt og fyrrig, med dette lekre vår-bladverket som gjør seg så godt i motlys om kvelden.

I Skogsbedet begynner nå Rhododendron-ene å blomstre for alvor. Den på det øverste bildet er en mucronulatum, men hva den nederste er for en aner jeg ikke. Lappene jeg lagde da plantene kom fra Svein Erik, er for lengst bleket/borte. Det blir vel litt detektivarbeid når den er sprunget ordentlig ut og jeg kan gå i gang med fotografering og googling.

Trillium-ene blomstrer nå, dvs. den broketbladede er ikke helt klar ennå. Jeg har en til, en ganske stor en med vinrøde blomster, som er den vanligste, tror jeg. Den trodde jeg ikke hadde overlevd vinteren, men joda! De er aldeles yndige, synes jeg, samtidig som de har en slags stramhet over seg også. Rare planter 😀

Dicentra-ene, Løytnantshjerte og Småhjerte, står på sitt fineste nå, og førstnevnte har vel egentlig aldri vært så fin og staselig som nå. Den trenger kanskje noen år på å etablere seg skikkelig. Den tredje Dicentra-en min, cucullaria – står også flott, og er vel kanskje på hell. Den er veldig tidlig, og du ser den til venstre på bildet med hvite tulipaner og Løytnantshjerte.

Jeg har tre ulike Bergenia på berget utenfor kjøkkenvinduet nå. De er skikkelig fine og veldig koselige planter, som setter meg i godt humør hver gang jeg ser dem 🙂

Til slutt:
Heuchera / alunrot i en aldeles sprakende gulgrønn farge som virkelig gjør seg sammen med det svarte liljegresset, og den rosa tulipanen med grønne tegninger, som det nå er bare et par stykker igjen av.

Likte du kveldshagevårfargene mine? Har du hatt fotosafari i hagen?


4 kommentarer til «Kveldsfarger i hagen»

  1. Mye vakkert i hagen din, Britt Åse! Hagen hos meg har ikke så mye å vise fram ennå, kaldt som det har vært, jeg har bare rukket å oie meg over musas herjinger og rydde i bedene, fjerne rusk og rask. Fotosafari har jeg hatt langs fjæra og i skogkanten, men det var ikke mange blomster å ta bilder av – det ble mest av rustne ting i fjæra – og av tysbast. Den blomstrer i det minste! 🙂

  2. Journalister i hagen er gjerne bare koselig. Har hatt det ved et par anledninger (for å skrive om magnolia på Hedmarken og roser som klarer seg her). Ved begge anledninger er det blitt tatt kledelige bilder av gartnersken, og jeg har fått skravle uhemmet i vei i minst en halvtime til folk som lytter oppmerksomt og tar notater. Hva mer kan man forlange? De er jo ikke der for å ta bilder av ugraset ditt, vettu 😀 Det blir bra!

    1. Får satse på det, Hilde 🙂 Damen nevnte Photoshop da jeg delte min bekymring for bilder av egen kontrafei 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *