Grei hagedag og rikelig med fisk

Grei hagedag og rikelig med fisk

Søteste hagekompisen, med vakreste sangen!

Tenk, jeg har fått isolasjonen ut av drivhuset, kastet planter som var til overvintring og daua pga mangel på vann, og generelt rydda der ute. Automatluftingen er på plass, og årets tomater og chili er sådd. Seint, men godt – i alle fall for tomatenes skyld, selv om de blir lovlig seine. Chiliplantene skal overvintre i stua. Nå er jeg lei av å fyre for tusenvis av kroner på planter som likevel avgår.  Alle ut-og-inn-planter som lever står nå til herding i nordkroken bak garasjen.

Chilifrøene var forresten hhv fra egen avling og fra Anita i Kr.sand som hadde plukket med seg frø på Kypros. Det kan bli spennende  🙂   Tomatene jeg har sådd er Sweet million, et andrevalg siden jeg ikke fant Gardener’s delight, men så fant jeg dem etterpå likevel, så jeg sår vel en omgang i morra igjen.

Så har jeg gjødslet plen og div. bed, og er i gang med vanning. Man må vel bare forte seg før forbudet er et faktum.   To stauder er flyttet; et beist av en Geranium paheum som hadde slått seg til akkurat foran min nyeste Peon, kjøpt hos Jensen, som lager seg til og skal blomstre for første gang i år, og en Brunnera – som fikk plassen etter phaeum-en.  Ja, og så plantet jeg en Clematis ‘Pink fantasy’ sammen med Kardinalen.  Det kan jo bli pent hvis den pinke vil slå seg til og trives, med noe blekere rosa sammen med kardinalens purpurrosa.

Rosen, Nordens dronning,  som jeg fikk sendendes i fjor fra Anita eller Berit – tror det var sistnevnte, har slått seg fint til der jeg plasserte henne, og hun har haugevis med lubne, flotte skudd. Jeg er sååå spent på om hun vil blomstre i år!

I kveld blir det først joggetur, deretter nedfrysing av 10 kg ferdig filetert fersk lyr som svigers plutselig dukket opp med (sa du ‘bortskjemte folk’?), og så Mesternes mester.  Og kanskje et glass kald hvitvin på påskeferiens siste nytekveld.

3 kommentarer til «Grei hagedag og rikelig med fisk»

  1. Hehehe 🙂
    Jeg har mine under senga på gjesterommet… og dit kommer jeg ikke til på gunn av oppussing og stuing fra et annet rom fortiden. Velvel. Godt jeg er ferdigsådd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *