Blodtopp / sanguisorba officinalis

Blodtopp / sanguisorba officinalis

Denne sådde jeg for noen år siden, og at det fortsatt er liv i den synes jeg er snodig, for jeg tror nok at de små spirene nesten har forkommet pga min vanskjøtsel, flere ganger. Vel, i fjor begynte den å blomstre, og jeg synes den er helt lekker der den svever med de mørk røde små blomsteraksene høyt over alt annet i staudebedet. Det at den har klart seg så bra er nok kanskje en grunn til å følge litt med i tilfelle den er en sånn en som tar over hagen om den får sjansen.

I Urtekildens planteleksikon finnes det mye interessant info om hvordan denne planten har vært brukt i folkemedisin, særlig i forhold til blodstilling. Det vitenskapelige slektsnavnet til blodtopp, Sanguisorba, viser til denne urtens medisinske egenskaper, da sanguis betyr blod, og sorbere betyr å suge opp.

0 kommentarer til «Blodtopp / sanguisorba officinalis»

  1. Ja dete er en av de plantene je galltid leser om men je ikke kan bestemme meg for om jeg liker eller ikke. Tror jeg må prøve den snart. Den er jo kul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *