En pai pr sommer

En pai pr sommer

Det virker å være slik at hver sommer baker jeg en eller annen form for pai. Aldri ellers. I dag ble det grønnsakspaien igjen, og jeg klarte å ta bilde før vi hogde innpå.  I dag kjevlet jeg deigen til diger runding som jeg brettet nedi forma. Funket helt strålende.

Oppdatert paideig:  100 g smør,  200 g hvetemel,  3 + ss iskaldt vann (takker, Alt godt  😉   ).   Den var skikkelig god å kjevle etter en god halvtime i kjøleskap.


0 kommentarer til «En pai pr sommer»

 1. Så bra! Mi erfaring med å få oppskrifter på restaurantar og kaféar er at dei ofte har problem med proporsjonane når dei skal redusere storleiken. Dei lagar som regel store mengder, i mindre kvanta vert det feil i omrekninga. Ofte er måla deira annleis eller unøyaktige og, dei brukar kanskje ein bestemt bolle, fyller oppi til dit, osv.

 2. Nammenam. Har egentlig aldri tenkt på pai som spesielt sommermat, men det funker jo veldig bra med mye grønnsaker. Eller nesten alt annet – det er jo det som er så bra med pai. Etter 6 år i Irland fikk jeg skikkelig sans for pai, det må vel være en av de få ting det utskjelte kjøkken på de britiske øyer har bibragt verden som er verd å merke seg (roast beef & yorkshire pudding er heller ikke verst, da.., eller Irish stew).
  Jeg pleier å bruke en del kesam i deigen for å redusere fettinnholdet – synes det er like godt, men jeg er jo en uvitende barbar fra det høye nord…

 3. ÅÅh det lagde jeg jo alltid før!! Hadde jeg helt glemt.
  Men jeg visste ikke det der med å pensle paideigen. Smart!!!! Hvis ikke blir den jo så soggy.
  Takker BÅ!!
  Dessuten, kan du sende meg adressen din på mail igjen. Så sender jeg Jeffersonia.
  ry-my@online.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *